Lada a dezvăluit un nou SUV, căruia a uitat să-i acopere emblemele chinezeşti din habitaclu

15 Iunie 2023, 10:39
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul rus AvtoVAZ a dezvăluit ieri primul său model nou de la plecarea celor de la Renault din acţionariat în 2022, odată cu primele zile ale invaziei ţării vecine şi a sancţiunilor internaţionale ce au urmat. Noul model e un SUV numit Lada X-Cross 5, căruia ruşii au uitat să-i acopere emblemele chinezeşti din habitaclu, trădându-i astfel originea complet chinezească.
De fapt, SUV-ul cu emblemă Lada pe calandrul exterior e un FAW Bestune T77. Producţia ar trebui să se desfăşoare la fabricile AvtoVAZ, însă deocamdată nu e clar dacă această producţie va fi una din kit-uri majore, prefabricate în China, cum se întâmplă la Moskvich, sau ceva mai mult. Cert e că maşina adusă la premieră, care a avut loc la Sankt Petersburg, e fabricată în China, întrucât emblema de pe volan, din habitaclu, e rămas a fi cea de FAW, iar ruşii n-au mai schimbat-o cu una de Lada.
Substratul tehnic e oarecum obişnuit pentru SUV-uri chinezeşti de talia asta — motor pe benzină, turboaspirat, de 1,5 litri, o cutie cu dublu ambreiaj cu 8 trepte şi tracţiune doar pe puntea faţă. În cazul acestui model, motorul va dezvolta 160 CP.
Singura deosebire dintre Lada X-Cross 5 şi FAW Bestune T77 va fi reprezentată de embleme. AvtoVAZ spune că producţia va avea loc pentru început la fosta fabrică Nissan, care i-a revenit acestuia după plecarea mărcii nipone, însă acest început de producţie va avea loc pe la sfârşitul verii în cel mai bun caz.
Foto: Volanul cu emblema chinezească FAW neschimbată
0
20,654
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!