Mai multe camioane electrice Nikola au luat foc la sediul companiei, în timp ce staţionau parcate

26 Iunie 2023, 11:33
Redacţia PiataAuto.md
Mai mult camioane electrice Nikola Tre au luat loc la sediul companiei din Phoenix vineri dimineaţă. Departamentul local de pompieri a intervenit imediat şi au publicat imagini de la faţa locului cu intervenţia la acest incendiu, menţionând că ard mai multe camioane şi se lucrează la stingerea lor. Cei de la Nikola au declarat repede că suspectează o acţiune intenţionată a unui răuvoitor.
Ulterior, pompierii au anunţat că au fost afectate 5 camioane electrice, iar intervenţia a durat multe ore şi după lichidarea flăcărilor, pompierii injectând jeturi de apă în bateriile camioanelor, pentru a preveni reizbucnirea focului. Măsurile dezvoltate între timp pentru maşinile electrice, precum scufundarea într-un container plin cu apă, nu au putut fi aplicate aici, din cauza dimensiunii şi greutăţii unui camion electric, pentru ele neexistând deocamdată asemenea containere.
La sediul companiei erau parcate 30 de camioane electrice, multe din ele foarte apropiat. Respectiv, e foarte probabil că incendiul la cele 5 camioane a pornit de fapt de la unul singur şi s-a extins rapid la cele învecinate. Pompierii spun că investighează şi versiunea cu incendiere intenţionată, dar deocamdată nu au anunţat un verdict oficial.
Nikola, însă, şi-ar dori ca acest motiv să devină unul oficial, or, în prezent cei de la Nikola sunt din nou în probleme majore, pentru că nu reuşesc să-şi convingă investitorii să le permită emiterea de noi acţiuni pentru a mai aduna capital, ca să menţină compania funcţională. După ce fondatorul companiei a fost acuzat de fraudă şi deferit justiţiei, iar Nikola a rupt orice legături cu el, în ultimele luni compania a raportat cifre foarte modeste de producţie şi vânzări — doar 63 de camioane fiind produse în 2023 — iar aceste cifre au subminat încrederea investitorilor în companie şi au redus considerabil preţul acţiunilor, aducând-o aproape de faliment. Recent, Nikola a concediat 270 de angajaţi în încercarea de a optimiza costurile şi de a rămâne pe linia de plutire. Un eventual verdict al pompierilor că unul din camioane s-ar fi aprins din motive tehnice, nu din acţiunea unui răuvoitor, ar putea fi fatal pentru viitorul companiei, tocmai de asta cei de la Nikola s-au grăbit să anunţe această versiune, excluzând posibilitatea că acel camion s-ar fi aprins din cauza unor defecte. Rămâne să aşteptăm şi versiunea oficială a pompierilor.
0
1,388
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!