Un reprezentant al Rusiei într-o regiune ocupată a Ucrainei ameninţă cu distrugerea podului Giurgiuleşti-Galaţi, dintre Moldova şi România

22 Iunie 2023, 15:32
Redacţia PiataAuto.md
O nouă zi, o nouă ameninţare din partea unor exponenţi ai Rusiei, de această dată fiind vorba de un aşa-numit şef al administraţiei ruse din Herson. Acesta a ameninţat cu distrugerea podului de la Giurgiuleşti, care leagă Moldova de România, ca răspuns la bombardarea de astă dimineaţă de către ucraineni a unuia din cele mai importante poduri ce leagă zona ocupată a regiunii Herson de peninsula Crimeea.
Foto: Podul Giurgiuleşti-Galaţi

Acesta s-a referit la acest pod ca aparţinând anterior Ucrainei şi fiind transmis Moldovei de către „regimul Iuşcenko”, menţionând că, „coordonatele lui sunt cunoscute şi că un răspuns foarte serios va veni în curând”.
Podul rutier de la Giurgiuleşti-Galaţi a fost construit în 1949, are o lungime de 125 metri, şi a fost reabilitat anul trecut. Alături există şi un pod feroviar. Deşi în contextul războiului actual din Ucraina nimic nu poate fi exclus cu certitudine, un asemenea atac asupra acestui pod ar însemna un atac direct la graniţa estică NATO, prin urmare mai mulţi experţi militari tratează şi aceste ameninţări cu o mare rezervă faţă de materializarea lor. Totuşi, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a condamnat cu fermitate aceste expuneri verbale şi a convocat de urgenţă ambasadorul Rusiei în Moldova, pentru explicaţii.
0
1,029
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!