(VIDEO) Această Toyota Land Cruiser 80, cu 320 mii km parcurşi, demonstrează de ce aceste modele au devenit legendare

24 Iunie 2023, 17:01
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Land Cruiser 80 e cu siguranţă unul din cele mai îndrăgite modele printre pasionaţii de offroader-e clasice, şi printre cei ce adoră modele Toyota de demult. Reputaţia sa legendară se datorează în principal calităţilor de maşină foarte capabilă în offroad, dar totodată indestructibilă, unde toate componentele erau construite cu un overengineering care să depăşească până şi cele mai extrem situaţii în care ar putea ajunge maşina.
Un mecanic din SUA, specializat în Toyota, a apucat să efectueze mici lucrări de mentenanţă la un Land Cruiser 80 clasic, iar maşina are un aspect aproape de showroom, într-atât de ireproşabil, încât pare aproape nouă. Doar că ea are pe odometrul său peste 200 mii mile parcurse, deci peste 320.000 parcurşi, cifră la care alte maşini abia de ajung, sau o fac într-o stare mult mai ostenită deja. Aici, însă, pentru că totul e proiectat cu atât de multe rezerve inginereşti, maşina asta pare că abia de a trecut rodajul.
Maşina e fabricată în 1995, şi are sub capotă motorul 1FZ-FE, cu 6 cilindri în linie, aspirat natural, de 4,5 litri. Era un motor uriaş în dimensiuni, dar o putere relaxată la doar 218 CP şi un cuplu de 373 Nm. Într-atât de departe a mers gândirea spre durabilitate la acest motor, încât până şi cureaua de mişcare a servodirecţiei şi celorlalte componente esenţiale ale motorului e dublată, fiind vorba de două curele, de fapt, astfel încât dacă una cedează şi se rupe, rămâne alta funcţională. Doar cea spre compresorul aerului condiţionat e unitară, iar distribuţia e pe lanţ, indestructibilă şi ea.
Mecanicul explorează toate aceste detalii tehnice în imaginile de mai jos, dar şi aspectul estetic al acestei Toyota Land Cruiser de 320 mii km parcurşi.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,923
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!