(VIDEO) Lexus mai lansează un SUV nou: acesta e noul TX, un model familist neaşteptat, cu 7 locuri

10 Iunie 2023, 16:08
Redacţia PiataAuto.md
Lexus e într-o deplină avalanşă de premiere noi în aceste zile. Dacă acum câteva zile vorbeam de noul Lexus LBX, care n-a avut un predecesor şi care e cel mai mic SUV al mărcii nipone, iar azi dimineaţă vorbeam despre noua generaţie LX, cu forme de offroader rectangular clasic, acum vorbim despre noul Lexus TX, un alt SUV care n-a avut vreun predecesor anterior şi care debutează cu accent pe cele 7 locuri şi 3 rânduri de scaune în confort absolut pe care le poate avea.
Lexus a mai avut modele cu 3 rânduri de scaune, iniţial doar pe modele mari, precum LX, apoi şi pe RX, dar silueta ce aminteşte de coupe a lui RX nu permitea un confort tocmai suprem pentru cei de pe rândul al treilea de scaune. Noul Lexus TX vine cu o siluetă care să rezolve această problemă şi spune că toate scaunele sunt cele mai bune scaune din maşină.
De fapt, Lexus TX se preia elemente de pe platforma folosită de Toyota Highlander, care era cândva renumită prin faptul că folosea platforma lui Lexus RX. Şi nu vom greşi să spunem că Lexus TX va fi destul de aproape de RX ca dimensiuni şi tehnologie, diferenţa făcând-o o abordare mai egoistă şi mai stilată pentru RX sau una mai familistă şi mai spaţioasă la interior pentru TX.
Noul Lexus TX debutează cu două sisteme hibride de propulsie, dar şi un motor turbo pe benzină, de 2,4 litri. Astfel, Lexus TX 350 va fi disponibil cu tracţiune faţă şi integrală şi va livra 275 CP. Lexus TX500h va face uz de acelaşi motor de 2,4 litri turbo, dar va fi ajutat de electromotoare şi va livra o putere totală de 366 CP.
Marea noutate e Lexus TX550h+, care e o versiune plug-in hibridă, unde motorul cu ardere internă e noul V6 de 3,5 litri. Sistemul livrează 406 CP în total, deci acest SUV va fi unul cât se poate de dinamic. Autonomia în regim pur electric va fi de doar 53 km, însă. Şi, de fapt, acesta e şi primul model plug-in hibrid de la Lexus, fabricat în SUA.
Aşadar, avem un nou SUV Lexus pe piaţă, care face ca gama de SUV-uri şi offroader-e a producătorului nipon să fie de-a dreptul uriaşă — LBX, UX, NX, RX, TX, GX şi LX. E drept, însă, că noul TX nu prea are şanse să ajungă decât în America de Nord, unde va fi şi fabricat. În Europa cu siguranţă nu vom vedea acest model decât pe undele pieţe specifice sau importat individual de cei care vor dori atât de mult.
Vezi mai jos şi un video cu noul Lexus TX.
0
1,964
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!