(VIDEO) Noul McLaren Artura nu poate învinge un Porsche 911 Turbo, deşi e mai puternic şi e ajutat de electromotoare

26 Iunie 2023, 13:17
Redacţia PiataAuto.md
McLaren Artura e un nou supercar britanic, anunţat în 2021 şi pus în producţie abia acum, în 2023. Acesta a adoptat un sistem nou de propulsie hibridă, aşa cum e în tendinţa supercar-urilor acum, făcând uz de ajutorul unul electromotor nu neapărat pentru a fi mai eficientă, ci mai puternică, cu reacţii instantanee. Artura are 680 CP, deci o putere cât se poate de decentă, dar nici puterea totală, nici ajutorul electromotorului, n-a fost suficientă pentru a învinge un Porsche 911 Turbo.
Situaţia e curioasă, pentru că Porsche 911 Turbo S are o putere mai mică, de 650 CP, scoşi dintr-un motor boxer de 6 cilindri şi 3,8 litri. De cealaltă parte, McLaren Artura are un motor twin turbo V6 de 3,0 litri, care scoate 585 CP, dar care e ajutat de un electromotor de 95 CP, aşa ajungându-se la 680 CP. Ambele maşini au tracţiune spate, deci sunt echivalente la acest capitol. De ce nu a învins McLaren atunci?
Primul gând ar putea fi cel că McLaren e mai greu, din cauza sistemului plug-in hibrid. Dar nu e aşa. McLaren cântăreşte doar 1.500 kg, în timp ce Porsche are 1.640 kg, deci cu 140 kg mai mult. Deci, e vorba doar de precizia legendară cu care Porsche îşi poate transpune puterea pe asfalt, într-un mod eficient, precizie în care sunt implicat toate componentele, de la cilindri şi arbore cotit la cutie, diferenţial şi suspensie.
Mai e şi un Lamborghini în ecuaţie, dar el e unul cu tracţiune integrală. Şi dacă McLaren reuşeşte să-l învingă la limită, atunci Porsche nu se lasă învins nici de el şi ajunge primul de fiecare dată.
Mai mult ca atât, nici măcar cu startul din mişcare, McLaren n-a fost mai prompt şi a ajuns chiar ultimul la final, la 1/2 milă şi 50 mile la oră viteză de start. Doar cu cutia în regim manual, s-a simţit la un moment dat un impuls în plus la McLaren şi acesta a putut învinge. Toate celelalte întreceri le-a pierdut detaşat. Până şi la frânare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,950
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!