(VIDEO) Noul Mercedes-AMG C63S, cu motor de 4 cilindri, e o maşină teribil de nereuşită, zic jurnaliştii canadieni

29 Iunie 2023, 19:43
Redacţia PiataAuto.md
După ce a creat o maşină excelentă în generaţia precedentă a lui C-Class, W205, Mercedes a reuşit cumva să deterioreze lucrurile într-o manieră semnificativă prin lansarea noii generaţii W206. O spuneam şi noi acum mai bine de un an, când comparam într-un test drive versiunile cu motoare normale ale lui C-Class W205 şi W206, şi atenţionam că noua generaţie e cu 400 kg mai grea decât precedenta, ba chiar le dusesem în condiţii de service pentru a privi dedesubt şi a găsi unde s-au adunat cele 400 kg. Când germanii au anunţat că şi versiunile AMG nu vor primi decât motoare de 4 cilindri, cu propulsie hibridă, fanii s-au amărât şi mai mult. Dacă la un C-Class W206 normal se poate accepta greutatea mai mare şi suspensia incredibil de moale, atunci la un AMG problemele devin mai acute. Dar Mercedes n-a ascultat părerile fanilor şi a renunţat la V8-ul superb de le W205, recurgând la un motor de 4 cilindri pe W206, în versiunea AMG C63.
Ei bine, de la momentul anunţării modelului şi până la startul efectiv al livrărilor, fanii n-au aşteptat nimic bun de la acest model nou şi părerea generală e că nou Mercedes-AMG C63S e o mare dezamăgire. Jurnaliştii canadieni de la Throttle House au vrut să încerce pe propria piele dacă această percepţie e adeverită de maşina condusă pe termen lung, sau e doar un stereotip, sau nişte aşteptări create fără a fi adeverite.
Dar experienţa lor de două săptămâni cu ea prin Europa le-a confirmat fără drept de apel că noul C63 W206 e o maşină teribil de nereuşită. În primul rând, şi noul model AMG e cam cu 400 kg mai greu decât precedentul, crescând de la circa 1.715 kg (cu motorul V8 de 4,0 litri pe W205) până la 2.111 kg (cu motorul de 4 cilindri şi sistem hibrid pe W206)! Aparent, noul motor mai mic trebuia să însemne eficienţă şi grijă faţă de mediu, dar maşina a devenit cu 400 kg mai grea, şi a ajuns să cântărească cât un pick-up american V8, şi aproape cât un S-Class!
Puterea e mare, dar sunetul e generat fals, atât în interior, cât şi în exterior, prin difuzoare. La apăsări intense de acceleraţie, boost-ul electric e scurt, după care urmează un turbolag încă imens, care n-a sfârşit cât intervenise motorul electric, şi abia apoi vine şi puterea de la motorul de 4 cilindri.
Suspensia e imprecisă din cauza greutăţii şi rigidă în acelaşi timp. Orice călătorie pe un drum mai denivelat e o bătaie imensă de cap şi un disconfort. Totul funcţionează în etape sacadate, de la schimburi de trepte cu efecte speciale până la afişaje pe bord şi experienţa pe care o oferă maşină. Toate astea reduc drastic din plăcerea de condus şi ajungi să te regăseşti într-o maşină rapidă pe hârtie, dar deloc plăcută în a fi savurată în condus.
Deci, percepţia fanilor nu doar că e adevărată, dar e şi mai gravă de atât. E unul din cel mai proaste involuţii de la o generaţie la alta, or, precedentele două generaţii Mercedes AMG C63 aveau motoare V8 imense şi o plăcere firească enormă, gigantică, în condus! Erau opere de artă în design şi inginerie, erau făcute cu pasiune şi emanau pasiune. Noul C63 AMG e una din cele mai mari dezamăgiri ale timpurilor noastre şi pe acest fundal actualul BMW M3 e şi mai mult o bijuterie de nepreţuit.
Vezi mai jos video-ul publicat de canadieni despre noul Mercedes-AMG C63S W206, iar mai jos includem şi video-ul nostru de mai demult în care comparam versiunile cu motorizări normale ale lui W206 şi W205 şi menţionam o involuţie similară a noii generaţii faţă de precedenta.
0
3,518
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!