(VIDEO) Un youtuber din SUA a transformat o Tesla Model S electrică într-o maşină diesel hibrid

21 Iunie 2023, 13:34
Redacţia PiataAuto.md
Situaţiile cu exemplare Tesla care ar rămâne fără energie şi ar avea nevoie de generator au fost cândva nostime, dar în zilele noastre acestea par mai degrabă nişte glume răsuflate decât nişte temeri reale, cu excepţia unor situaţii cu adevărat extreme, precum lipsa de energie din Kiev de acum jumătate de an. Totuşi, un youtuber din SUA a decis că experimentul lui de a monta un generator diesel are sens, mai ales că anterior tot el experimentase şi cu un motor cu reacţie montat pe aceeaşi Tesla.
Partea mai deosebită din experimentul său e că acesta a vrut să asigure un sistem „hibrid”, prin care maşina să folosească energia din baterie, iar bateria să fie totodată încărcată de la motorul diesel, atât în timpul condusului, cât şi în timpul staţionării. Motorul diesel a fost modificat pentru a fi turboaspirat şi genera o putere mai mare, fiind montat în spate, în zona portbagajului.
La scurt timp după începutul experimentului, s-a constatat că motorul diesel din spate se supraîncălzeşte din lipsă de curenţi de aer către el, aşa că a fost nevoie de a crea canale ce direcţionează fluxul de curenţi spre el. Asta a mărit permisivitatea de putere a motorului, de la 50 la 85%, dar oricum la putere maximă motorul se supraîncălzea.
Totuşi, la un anumit nivel de condus pe autostradă, motorul reuşea să producă suficientă energie încât să menţină pe o perioadă lungă nivelul bateriei. Autorul experimentului a constatat că la un asemenea condus de autostradă, Tesla sa ar avea o autonomie de 1.000 mile, sau 1.600 km, cu energia din baterii şi dieselul de rezervor.
Vezi întregul experiment în video-ul de mai jos.
0
6,542
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!