Acesta e BMW R18 The Crown, motocicleta aerodinamică, creată să marcheze 100 de ani de istorie ai Motorrad

11 Iulie 2023, 14:37
Redacţia PiataAuto.md
Ceea ce vedem aici este probabil cea mai neobişnuit motocicletă care a fost creată vreodată sub egida celor de la BMW. Abia de poţi observa unde se află mânerele ghidonului său, aşa că o priveşti din nou şi din nou şi abia apoi îi zăreşti mânerele ascunse iscusit. E R18 The Crown, o motocicletă custom creată pentru a marca 100 de ani de istorie BMW, iar sarcina i-a revenit maestrului Dirk Oehlerking.
La bază a fost BMW R18, bineînţeles, motocicleta pe care BMW o tot poziţionează ca perfectă pentru orice modificări custom şi-ar dori fanii şi care a devenit între timp şi una din preferatele maeştrilor, pentru proporţiile sale. Dar ceea ce vedem aici nu e doar o modificare pentru a face lucrurile mai picante şi mai personalizate, e o motocicletă creată în spiritul aerodinamicii de care deveniseră pasionaţi acum 100 de ani şi creatorii de avioane, şi cei de maşini, iar BMW, ştim cu toţii, şi-a luat începutul de la producţia de avioane şi motoare pentru acestea.
Designul a presupus crearea de panouri noi pentru ea, create din aluminiu, şi era nevoie de alungirea furcii faţă într-atât de mult, încât a fost modificată substanţial şi suspensia faţă. Acum acolo e montat un braţ dublu, fixat de un amortizor central.
Noul rezervor de 8 litri, dar şi noile piese aerodinamice au fost tăiate, îndoite şi construite doar prin muncă manuală şi uneltele corecte.
Motocicleta arată bizar, cu siguranţă, mai ales din faţă şi parcă aminteşte un pic de vehiculele lui Batman, dar, în acelaşi timp, e mult mai graţioasă şi mai atemporală, încât e greu să spui în care perioadă din cei 100 de ani ar fi fost creată.
Motorul boxer răcit cu aer, de 1,8 litri, a rămas acelaşi, iar capete chiulaselor sale au rămas în continuare ieşite în afară, pentru a putea fi răcite bine.
E o motocicletă care arată atât de unic şi de special, încât şi-a meritat cu siguranţă onoarea de a marca 100 de ani BMW. Din păcate, e construită doar într-un singur exemplar, şi, cel mai probabil, va fi păstrată tot de BMW Motorrad, fără a fi vândută vreodată.
Însă, dacă cineva şi-ar dori foarte mult ceva asemănător, îşi poate cumpăra un R18 standard, oferindu-şi motociclete pe mâinile unui customizer la fel de talentat ca şi Dirk Oehlerking.
0
6,388
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!