Nava arzândă Fremantle Highway, cu 3873 automobile la bord, dintre care 498 electrice, a fost tractată într-un loc mai sigur pentru a evita scufundarea

31 Iulie 2023, 15:09
Redacţia PiataAuto.md
Autorităţile olandeze au anunţat cu puţin timp în urmă că au finalizat cu succes remorcarea navei Fremantley Highway pe o distanţă de circa 66 km, aducând-o într-o zonă mai sigură, pentru a evita scufundarea. Nava mai arde încă la această oră, dar temperatura de ardere şi nivelul de fum emis sunt mai moderate, fapt care a determinat autorităţile olandeze să acţioneze acum, pentru a evita un scenariu în care structura navei ar ceda în urma incendiului şi s-ar scufunda, cum s-a întâmplat cu Felicity Ace anul trecut.
În articolul de ieri citam informaţii oficiale, care indicau un număr mult mai mare de maşini, atât cu combustie, cât şi electrice, care se află la bord. Astfel, pe navă sunt 3.873 maşini în total, dintre care 498 sunt electrice. Mercedes şi BMW au confirmat că printre maşinile de la bordul navei sunt şi automobile noi, produse la fabricile lor.
Odată ajunsă în noua locaţie, Fremantley Highway va avea parte de o inspecţie a pompierilor şi coastei de bază la bordul ei, atât cât se va putea intra, pentru a estima mai bine situaţia actuală a incendiului. Alături va sta de veghe nava Arca, specializată în recuperarea scurgerilor de carburanţi în mare, fiind pregătită să intervină. Arca a însoţit pe tot traseul nava arzândă şi a stat de veghe şi la locul iniţial al incendiului.
După inspecţia de la bord, autorităţile olandeze vor decide dacă pot interveni cu stingerea mai accelerată a incendiului sau vor lăsa în continuare nava să ardă. De asemenea, încă nu e cunoscut ce se va întâmpla cu nava şi cu maşinile arse de la bord, dar cel puţin acum riscul de scufundare e mult mai mic.
0
66,949
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!