Proprietara unui BMW spune că şi-a lăsat maşina la o spălătorie din Chişinău şi s-a trezit că ea a fost accidentată la Hânceşti, dar există câteva nuanţe

7 Iulie 2023, 17:07
Redacţia PiataAuto.md
Cu puţin timp în urmă, proprietara unui BMW a publicat informaţii despre un caz care s-a produs cu BMW-ul său la data de 4 iulie 2023. Aceasta spune că a lăsat maşina angajaţilor spălătoriei Avante de pe strada Grenoble, al cărei client fidel spune că era, plecând de acolo şi sperând să revină să-şi ia maşina curată. Peste ceva timp a primit un telefon de la poliţie, fiind anunţată că maşina sa a ajuns într-un accident grav pe traseul de lângă Hânceşti. Doi angajaţi ai spălătoriei, care s-ar fi aflat în maşină, au fugit de la faţa locului. Proprietara maşinii spune că s-a adresat celor de la spălătorie, iar aceştia i-au spus că nu poartă nicio răspundere pentru paguba provocată de acei angajaţi, propunându-i să încerce a recupera prejudiciul direct de la făptaşi. Noi am încercat să aflăm mai multe informaţii despre acest caz, vorbind cu proprietara, soicitând informaţii de la poliţie, dar şi cerând un comentariu celor de la Avante.
Astfel, poliţia ne-a informat că furtul maşinii a fost anunţat pe 4 iulie la 5 dimineaţa, de proprietara maşinii. Poliţia a confirmat faptul că proprietara a declarat că a lăsat maşina la o spălătorie auto, dar şi faptul că BMW-ul a fost accidentat. De asemenea, poliţia ne-a informat că suspectul a fost identificat, fiind un tânăr de 23 de ani, care a fost reţinut pentru 72 de ore. Totuşi, faptul că furtul a fost anunţat la 5 dimineaţa, ne-a dat de gândit şi am încercat să aflăm de la proprietară când a lăsat maşina la spălătorie.
Proprietara ne-a comunicat că a lăsat-o pe la 23:00. Asta înseamnă că spălătoria era deja închisă, or, ea lucrează până la 21:00, fapt confirmat şi de imaginile publicate de proprietară în postarea sa. Am întrebat-o şi pe şoferiţă, şi ea a confirmat că spălătoria era deja închisă, dar angajaţii i-au zis că îi primesc maşina. Spune că a crezut că maşina va fi spălată şi a plecat acasă. De asemenea, proprietara BMW-ului confirmă că ea a anunţat furtul la 112, după ce a fost sunată de poliţia de la Ialoveni, care documentau accidentul rutier.
Am discutat şi cu cei de la Avante şi aceştia au confirmat cazul, oferindu-ne câteva detalii în plus. Spălătoria îşi termină programul la 21:00 într-adevăr, iar proprietara BMW-ului a lăsat cheile maşinii unuia din angajaţi la 00:20, pe 4 iulie, deci la 3 ore şi 20 minute după încheierea programului. Acel angajat, împreună cu un coleg de-al său, sfârşise programul de lucru şi îşi petrecea timpul în benzinăria alăturată. Mai mult ca atât, acesta ar fi consumat acolo şi băuturi alcoolice. Cei doi au preluat cheile de la proprietară şi, după mai mult timp de ezitare, au pornit cu maşina pe traseul spre Hânceşti şi Leova, unde au şi accidentat-o şi au fugit de la faţa locului.
Foto: Benzinăria alăturată spălătoriei

Acum, cei de la Avante ne-au comunicat că situaţia e atât de atipică, încât nici ei nu au o decizie finală despre cum să procedeze corect şi sunt în proces de analiză, aşteptând şi ancheta poliţiei, dar în acelaşi timp, făptaşul a comis fapta cu mult peste programul de lucru, atunci când compania nu mai poartă responsabilitate directă de acţiunile lui. Sigur, acesta a profitat de încrederea proprietarei, dar şi proprietara ar fi trebuit să manifeste diligenţa necesară pentru a nu lăsa maşina pe noapte unui angajat în afara programului, care se afla în benzinărie, nu în spălătorie — spun cei de la Avante — şi care probabil avea semne că ar fi consumat băuturi alcoolice la acea oră din afara programului.
Nu e clar deocamdată care va fi deznodământul în acest caz, dar cel puţin având informaţiile de la toate părţile implicate în acest articol, putem avea o imagine mai clară asupra celor întâmplate şi probabil putem trage lecţii, ca şi proprietari de automobile, de a nu lăsa cheile, noaptea, unor angajaţi ai spălătoriilor, chiar dacă aparent îi cunoaştem şi mergem des în acel loc.

UPDATE 19:12 După publicarea materialului, ne-a contactat proprietara BMW-ului, menţionând că ea a transmis cheile alături de spălătorie, nu în benzinărie, iar angajaţii ar fi intrat cu maşina în spălătorie înainte ca ea să plece.
0
46,155
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!