Un şofer de camion din Moldova a accidentat un biciclist în Cluj-Napoca, România. Biciclistul era băut, iar şoferul aparent manipulase tahograful

20 Iulie 2023, 09:19
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav s-a produs marţi seară pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca, România, acolo unde un biciclist a ajuns sub roţile unui camion Volvo FH, înmatriculat în Republica Moldova. Şoferul camionului, în vârstă de 64 de ani, a oprit imediat, a dat în marşarier pentru a elibera biciclistul, iar primul lucru pe care l-a făcut când a ieşit din cabină n-a fost să meargă la victimă, ci în spatele cabinei, în zona cutiei de viteze şi a senzorilor de tahograf, într-o acţiune pe care cei mai mulţi şoferi de camion ar descri-o drept „înlăturarea magnetului”, pe care l-ar fi avut plasat pentru a manipula tahograful, şi implicit manipularea timpilor de condus şi odihnă.
Biciclistul, în vârstă de 26 de ani, s-a ales cu multiple traumatisme în zona picioarelor sale, existând riscul major ca acesta să rămână cu dizabilităţi pe viaţă. Totuşi, anume biciclistul s-ar face vinovat de producerea accidentului, poliţia din Cluj menţionând că el nu s-a asigurat când a ieşit de pe strada Lombului pe strada Corneliu Coposu, acolo unde circula camionul condus de şoferul din Republica Moldova.
Mai mult ca atât, poliţia anunţă că biciclistul era în stare de ebrietate, având 0,72 mg/L în aerul expirat. Prin urmare, accidentul s-a produs în primul rând din cauza stării de ebrietate şi neatenţiei asociate a biciclistului, care a ieşit în faţa camionului. Însă, dacă se demonstrează că şoferul de camion manipulase cu adevărat tahograful, atunci acesta se poate alege cu cercetare penală, iar în cazul când biciclistul rămâne cu vătămări corporale grave, şoferul de camion ar putea risca şi închisoare cu executare.
0
2,352
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!