(VIDEO) Acest Ford, transformat într-o casă de vacanţă de 1 milion de dolari, şi-a rupt arborele cardanic la prima ieşire în offroad a unor youtuberi

3 Iulie 2023, 12:49
Redacţia PiataAuto.md
Există o mulţime de lucruri pe care le poţi face cu 1 milion de dolari, iar dacă ar veni vorba să-ţi cumperi o casă de vacanţă, cu siguranţă de un milion îţi poţi găsi şi una superbă, localizată într-un loc frumos pe coasta unei mări sau în alt relief magnific. Dar în SUA există o companie care produce case de vacanţă mobile, construite pe pick-up-uri Ford, care ajung să coste 1 milion de dolari, pentru că ar fi burduşite cu lux la interior şi pentru vehiculul pe care e montată casa ar fi foarte capabil în offroad.
Vehiculul de vacanţă poartă numele de Ascender, e construit de o companie pe nume The 27 North, şi are la bază un şasiu de pick-up Ford F-550 Super Duty. Peste şasiul de bază e pusă o casă care aproape că are forma unei carapace, dar care e construită din fibră de carbon, zic creatorii ei, pentru a fi mai uşoară.
Pentru a face maşina mai capabilă în offroad, ea fost dotată cu două troliuri de mare capacitate, care pot tracta peste 5 tone. Suspensia are coilover-e controlate wireless, iar anvelopele şi jantele sunt de nivel militar, să reziste tuturor condiţiilor.
La interior, există finisaje de lux, cu lemn natural şi alte materiale sofisticate, care nu mai sunt foarte uşoare, de fapt.
Maşina e atât de grea şi are elementele grele poziţionate atât de înalt, încât pe asfalt are un pronunţat sindrom de barcă, iar direcţia trebuie în permanenţă corectată.
La cea mai mică ieşire în offroad, carapacea sa înaltă începe a oscila în toate părţile, utilizând la maxim flexibilitatea şasiului. Uşile se deschid în interior, din cauză că structura nu e foarte rigide, iar uşa de la baie e din sticlă, deci, există riscul de a o crăpa pur şi simplu.
Dormitul nu a fost extraordinar de confortabil, dar în bucătărie s-a putut gătit. Totuşi, marea problemă a venit a doua zi, când youtuberii s-au aventura pe un trase de offroad cu maşina. Oricât de mult pun creatorii săi accent că ea poate merge oriunde, la prima ieşire serioasă în offroad ea şi-a rupt arborele cardanic, se pare că tot din cauza greutăţii excesive a întregii construcţii, deplasate spre spate.
După câteva încercări de o tracta, şi un planetară se pe faţă pare să se fi rupt. Iar maşina nu a putut fi tractată din cauza greutăţii sale, aşa că a fost coborâtă la baza dealului.
Protagoniştii au lăsat-o acolo câteva săptămâni până au găsit un vehicul de offroad potrivit, care să vină să o evacueze de pe acel traseul offroad. Şi cei care au venit au considerat că cea mai bună soluţie e să facă şi să monteze un arbore cardanic nou pe loc.
Aşa că bătăile de cap cu această casă pe roţi de 1 milion de dolari au fost pe măsură. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,339
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!