(VIDEO) Cum arată şi cum se conduce o Alfa Romeo 33 clasică, cu motor 1.5 boxer şi tracţiune 4x4 în zilele noastre

6 Iulie 2023, 16:58
Redacţia PiataAuto.md
Alfa Romeo 33 a fost unul din cele mai emblematice modele din câte au existat în istoria mărcii italiene, cu aproape 1 milion de exemplare vândute, ceea ce-l face şi al doilea cel mai popular model din istorie. Prezentat pentru prima dată în 1983, a câştigat repede admiraţia pasionaţilor, mai ales că avea motoare interesante, care făceau maşina foarte dinamică.
E vorba de motoarele boxer, în 4 cilindri, pe care Alfa Romeo le avea în gamă la acea vreme. E interesant că motorul era poziţionat anterior punţii faţă, ca şi la Alfasud, a cărei platformă o preluat Alfa Romeo 33. Cutia era, astfel, la nivelul punţii faţă şi transmitea puterea acelei punţi direct. Dar au existat şi versiuni 4x4.
Autorul unui canal de YouTube din Italia a prins o asemenea versiune 4x4, cu motor 1.5 boxer de 105 CP. Pare puţin, dar totul era creat într-o epocă a simplităţii mecanice, când maşinile erau mai uşoare şi când fizica nefiltrată făcea ca această maşină să se simtă deosebit de dinamică în condus.
Suspensia are ruliu, dar maşina oricum e o excepţional de savuroasă în condus. Şi apoi, e o Alfa clasică, din timpurile sale de demult, când Alfa Romeo crea maşini cu adevărat adorate şi bine vândute! Cum se simte ea în condus în timpurile noastre?
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traducere în limba dorită din comenzile player-ului.
0
1,893
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!