(VIDEO) Cum sună şi cum merge un VW Kafer din 1970, cu motor răcit cu aer, pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania, în zilele noastre

26 Iulie 2023, 21:09
Redacţia PiataAuto.md
VW Beetle, sau Kafer cum se mai numea în unele regiuni, a fost una din cele mai populare maşini din lume, fiind produsă în zeci de milioane de exemplare pe parcursul a multe decenii. Dar maşina n-a fost niciodată renumită pentru rapiditate sau viteze mari, ci mai degrabă pentru simpleţe şi durabilitate şi un design legendar. Cum ar putea merge, deci, un asemenea VW Kafer, produs peste 50 de ani în urmă, pe o autostradă fără limită de viteză din Germania, în zilele noastre.
E vorba de un VW Kafer 1600i, cu motor boxer de 4 cilindri, de 1.584 cm cubi. E un motor răcit cu aer, care dezvolta, în funcţie de ani şi pieţe, 44 sau 46 CP. Deci, nu foarte multă putere pentru a galopa la vitezele de azi pe autostrăzile din Germania.
Autorul unui canal de YouTube l-a scos, totuşi, pe autostradă. Acul vitezometrului s-a ridicat spre circa 130 km/h şi mai mult, deci, maşina nu lăsa pe altele în urmă, dar, în esenţă a putut ţine un ritm acceptabil de autostradă şi a făcut-o cu o stabilitate de curs relativ bună. Iar pe lângă asta, şi motorul de 4 cilindri boxer are un sunet plăcut şi special!
Vezi totul mai jos, neapărat cu sunet!
0
2,323
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!