(VIDEO) Rimac Nevera a mai stabilit un record mondial la Goodwood, trecând ca o navă spaţială printre stogurile de fân de alături

19 Iulie 2023, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Festivalul de Viteză de la Goodwood, din Marea Britaniei, e un eveniment dedicat deopotrivă maşinilor performante şi celor clasice, toate având în comun spiritul atemporal al plăcerii pentru condus. Iar una dintre atracţiile principale ale festivalului e renumitul traseu îngust, în urcare, numit Goodwood Hill Climb, în care maşinile încearcă să atingă timpi cât mai buni jonglând printr-un traseu îngust, securizat cu stoguri de fân. Ei bine, modelul electric Rimac Nevera tocmai a stabilit şi aici un record mondial.
Dat fiind că acum două luni Rimac Nevera a marcat 23 de recorduri mondiale într-o zi la viteză, acceleraţie şi frânare, graţie celor 4 electromotoare şi 1.914 CP în total pe care-i are, rezultatul de la Goodwood de acum era oarecum predictibil şi firesc. Dar, totuşi, priveliştea pe care a oferit-o Rimac Nevera în timp ce a stabilit acest record e una venită parcă de la o navă spaţială care zboară cu viteze ameţitoare prin spaţii înguste, manevrând cu iscusinţă printre ele.
Aşadar, Rimac Nevera a reuşit să parcurgă traseul în doar 49,32 secunde, devenind astfel cel mai rapid model de serie din lume pe acest traseul de la Goodwood. În 2022, recordul fusese bătut de un Lucid Air de 1.050 CP, care a parcurs traseul în 50,79 secunde. Deci, pentru a câştiga 1,47 secunde în timp, Rimac Nevera, a avut nevoie de 864 CP în plus faţă de Lucid!
Şi totuşi, Rimac Nevera a arătat acum o performanţă de-a dreptul spaţială la modul în care a parcurs traseul, o performanţă dintr-o cu totul altă dimensiune, a performanţei electrice din zilele noastre.
Vezi în video-ul de mai jos cum a arătat marcarea recordului Rimac Nevera la Goodwood.
0
3,501
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!