Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Şoferul cu BMW din Ucraina, care a fost reţinut de poliţia din Moldova, avea 21 încălcări şi a încercat să fugă de poliţie

6 Iulie 2023 - 13:48
Redacţia PiataAuto.md
În aceste zile, în mediul online a fost publicat un video în care pasagera unui BMW înmatriculat în Ucraina filmează o situaţie în care soţul ei, care se afla la volan, e reţinut de poliţie pentru a merge la inspectorat pentru documentare, ea acuzând poliţia din Moldova că ar fi comis abuzuri în serviciu în maniera în care i-ar fi tratat. Poliţistul interlocutor, prezent în cea mai mare parte a filmuleţului, spune că el a venit în ajutorul primului echipaj şi nu-i poate spune exact motivele opririi, dar îi spune că va avea dreptul să conteste orice acţiune a poliţiei care i se pare nedreaptă. Ulterior, aceasta solicită să fie transportată, împreună cu copiii săi, iar poliţistul îi refuză, spunând că „nu e taxi”. Din video nu e foarte clar care a fost motivul opririi de poliţie şi ce s-a întâmplat de fapt, aşa că am cerut explicaţii şi clarificări oficiale de la Inspectoratul General de Poliţie.
Foto: Captură video

Înainte de toate, vrem să venim cu menţiune importantă. Subiectul e unul sensibil în contextul războiului din Ucraina şi a modului eroic în care Ucraina îşi apără teritoriul în faţa invaziei ruse. Prin urmare, am vrea să putem trata cu toţii acest incident produs în Moldova ca unul izolat, care are cauze şi evoluţii care ţin strict de protagoniştii implicaţi în acest caz, fără a generaliza vreo impresie care să se reflecte la toţi cei veniţi din Ucraina. Această relatare nu e menită nicidecum să schimbe vreo percepţie faţă de refugiaţii din Ucraina, ci să aducă lumină într-un caz care e perindat pe reţelele sociale şi, în lipsa informaţiilor exacte, creează disensiuni şi discuţii controversate, că ar fi vinovată poliţia sau că ar fi vinovaţi refugiaţii din Ucraina. Aşadar, să vedem ce ne-a comunicat poliţia, în persoana şefa secţiei comunicare şi protocol, Diana Fetco.

Astfel, poliţiştii au identificat iniţial BMW-ul cu numere de Ucraina pe traseul R6 din raionul Orhei, iar numele de înmatriculare ale acestuia figurau în sistemul de monitorizare al traficului ca având 21 de încălcări fixate de camerele de trafic! Din acest motiv, poliţiştii l-au tras pe dreapta, iniţial pe traseul R6. Au constatat că la volan se afla un şofer de 30 de ani, în maşină mai aflându-se o femeie şi doi copii minori. Mai mult ca atât, poliţiştii au constatat că şoferul nu avea permis de conducere.
Respectiv, poliţiştii au început documentarea şoferului, pentru condus fără permis şi pentru a-i elibera procesele verbale pentru cele 21 de încălcări de la camere de trafic. În timpul cât aceştia documentau, şoferul a pornit maşina şi a fugit. Primul echipaj de poliţie a pornit în urmărirea acestuia, solicitând şi ajutorul colegilor. Urmărirea a durat până în localitatea Peresecina, unde BMW-ul a fost blocat şi oprit forţat.
Din acest moment, şoferul a devenit agresiv, folosind injurii în adresa poliţiştilor şi a încercat să lovească unul din poliţişti cu uşa maşinii sale. Poliţistul ar fi lovit uşa pentru a se apăra, iar astfel au şi apărut pe zgârieturile invocate de autoarea filmării. Poliţiştii l-au somat că vor aplica mijloacele speciale, iar într-un final şoferul a fost încătuşat. Practic din acest moment a şi început video-ul.
Poliţiştii au evacuat BMW-ul la parcarea specială cu plată, iar cazul e investigat acum de procuratura municipiului Orhei. Am întrebat dacă există imagini bodycam ale poliţiei, sau de pe camerele de bord, poliţia a promis că revine cu un răspuns, iar dacă imagini acestea ar putea fi făcute publice cu acordul procurorului de caz. Prin urmare, video-ul iniţial era departe de a fi relatat întreaga situaţie. Pe măsură ce vom obţine noi informaţii sau imagini, vom reveni cu actualizări.

În acelaşi timp, e trist că în toată situaţia au fost martori şi nişte copii (motiv din care am decis să excludem din video-ul original momentele în care apar în mod clar aceştia), iar comportamentul poliţiştilor ar fi putut fi cu siguranţă mai tacticos, ţinând cont de acest fapt. Or, chiar dacă la un moment dat acestora li s-a propus să urce în maşină pentru a merge la inspectorat, nu pare foarte uman ca o pasageră cu doi copii să fie lăsaţi în mijlocul drumului în asemenea mod de poliţişti. Poţi vedea acest video mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter