(VIDEO) Un Volvo 240 clasic s-a ales cu motorul răvăşit pe Nurburgring, în timp ce era condus de un youtuber

7 Iulie 2023, 10:44
Redacţia PiataAuto.md
Volvo 240 era unul din modelele care putea fi pus ca imagine de exemplificare la definiţia cuvântului indestructibil. Aceste maşini puteau merge câteva milioane de kilometri, rezistând fără probleme majore, mai ales dacă nu aveau sub capotă motorul pe care Volvo îl prelua la acea vreme de la VW. Motoarele clasice de Volvo, însă, erau la fel de indestructibile ca şi întreaga maşină. Şi totuşi, de curând un youtuber a reuşit să crape la propriu motorului unui Volvo 240 în tip ce-l conducea pe Nurburging
Probabil defecţiunea n-ar fi avut loc niciodată dacă maşina ar fi fost una de stoc, aşa cum a ieşit ea de pe porţile fabricii. Însă în acest caz motorul era unul modificat, provenind de pe 945, având şi o turbină cu setări diferite, deci nu mai merge vorba de durabilitatea legendară de uzină.
Şi acest lucru s-a văzut pe circuit, întrucât după o exploatare intensă pe circuit, motor a crăpat în zona superioară arborelui cotit, având bucăţi de biele pe acolo, care au spart peretele.
Acum, cel mai probabil, proprietarul maşinii, care şi-a adus bijuteria tocmai din Suedia pentru a o vedea pe Nurburgring în mâinile youtuber-ului, va căuta un alt motor pentru a-l înlocui în întregime.
Vezi în video-ull de mai jos cum a arătat turul pe circuit, cu tot cu momentul în care motorul e răvăşit.
1
7,520
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!