O Honda Prelude de acum 36 de ani, cu nici 7000 km la bord, a fost vândută la un preţ exorbitant

28 August 2023, 20:29
Redacţia PiataAuto.md
Honda Prelude a fost modelul nipon care a fost primit cu braţele deschise din start, deşi părea să nu respecte canoanele stabilite anterior pentru coupe-uri cu tentă sportivă. Maşina avea tracţiune faţă, prelua substratul tehnice de la Accord, dar cumva, prin confort, simplitate şi calitate a asamblării, cooptată cu dotări generoase, reuşea să cucerească publicul, care o trata întotdeauna cu respect. O asemenea Honda Prelude, produsă acum 36 de ani, a fost vândută de curând la un preţ exorbitant, despre care e greu să crezi că ar putea fi atribuit unde simple Honda din anii 80.
Partea specială a acestei Honda de generaţia a doua, fabricată în 1987, e faptul că are pe bord doar 4.200 mile parcurse, echivalentul a circa nici 6.800 km. Dincolo de asta, e o Honda Prelude ca oricare alta din perioada sa, care a avut norocul să fie păstrată bine în acest răstimp.
Maşina are motorul 2.0Si sub capotă, care e unul de 4 cilindri, dar e curios că aici e încă un motor cu 12 valve, deci 3 valve per cilindru, cu numele de cod A20A3.
Această generaţie de Prelude avea faruri escamotabile deja, fiind şi primul Prelude care le-a adoptat. Fireşte e prezent şi acoperişul panoramic specific acestui model.
Forma posteriorul e deja una clasică pentru Honda şi pentru maşinile nipone ale acelor ani în general. Rectangulară, dar excelent proporţionată, acest model mai avea şi un spoiler mic pe portbagaj, care să-i accentueze sportivitatea.
Maşina asta avea deja suspensie multilink pe puntea spate şi frâne cu discuri pe toate patru roţi. Motorul scotea 110 CP, dar la dimensiunile şi greutatea de atunci a acesti maşini, era suficient pentru a o putea conduce plăcut şi dinamic.
Starea acestui exemplar e pur şi simplu impecabilă nu doar în habitaclu sau pe partea vizibilă a caroseriei, ci şi dedesubt, când maşina e ridicată. Iar atunci când vei o maşină clasică japoneză, de 37 de ani, care arată atât de bine, începi să înţelegi de ce a plătit cineva preţul exorbitant de 79.000 dolari pe ea la o licitaţie care a avut loc de curând în SUA!
Da, şaptezeci şi nouă de mii, pe această Honda! Maşina are, apropo, păstrată factura originală de pe ea, din 1987, şi atunci, cu toate dotările opţionale generoase incluse, costa 15.154 dolari!
Cumpărătorul a vrut să rămână anonim. Dar cu siguranţă a făcut o achiziţie prin care banii săi se vor multiplica în continuare prin simpla păstrare a acestei maşini, în timp ce el va avea satisfacţia de o vedea în garajul său şi poate de a o mai conduce.
0
3,058
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!