Chinezii au stabilit un nou record, având nevoie de doar 30 de ore pentru a instala o turbină eoliană uriaşă în mare

5 Septembrie 2023, 14:11
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii se află în prezent într-o dezvoltare atât de galopantă în domeniul energiei şi turbinelor eoliene încât marchează noi şi noi recorduri, aproape în fiecare lună. Dacă în iunie aceştia marcau instalarea celei mai puternice turbine eoliene din lume de 16 MW, cu cel mai mare diametru din lume, de 252 metri, iar în iulie recordul de diametru a fost bătut cu o nouă turbină chinezească, de 260 metri, acum chinezii au reuşit să marcheze şi un record la productivitate în munca de instalare a unei turbine eoliene maritime, având nevoie de doar 30 de ore pentru a instala o turbină uriaşă!
Foto: Noua turbină, instalată în timp record

Turbina instalată acum e exact de acelaşi diametru de 252 metri, care a deţinut până de curând recordul la cel mai mare diametru din lume. Doar că aici e într-o configuraţie cu generator de 14,3 MW. E produsă de Goldwind, unul din cel mai mari producători chinezi de turbine eoliene, iar numele modelului e GWH252-14.3MW.
Turbina a fost instalată pe mare în regiunea Zhangpu, iar întregul proces de instalare, până la finalizare complet funcţională, a durat 30 de ore de lucru, spun chinezii. Aceştia spun că un randament de muncă atât de bun a fost posibil datorită construcţiei cu elemente modulare, datorită preasamblării rotorului şi folosirii de noi utilaje în procesul de lucru.
Astfel, recordul anterior al aceleiaşi companii la instalarea de asemenea turbine era cu 26 de ore mai mare, la 56 de ore. Acum, odată cu recordul de 30 de ore, aceştia au crescut productivitatea cu 40%. Iar asta, efectiv vorbind, se poate traduce într-o viteză şi mai mare la nivel general de instalare a turbinelor eoliene în China în viitorul apropiat.
0
12,474
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!