Fabrica Tesla Gigafactory din Texas a devenit un colos industrial cu cifre copleşitoare, pe cale de a fi cel mai mare angajator din statul american

25 Septembrie 2023, 10:54
Redacţia PiataAuto.md
Cândva prin părţile noastre exista o tendinţă de a critica coloşii industriali, fabricile mari construite în perioade apuse, concepute să funcţioneze la o scară uriaşă şi care puteau fi viabile doar la acele turaţii mari. Dar se pare că tot producţia la scară mare dă un randament mare, dacă şi produsele fabricate se bucură de cerere. Fabrica Tesla Gigafactory din Texas a devenit un colos industrial cu cifre copleşitoare, devenind deja al doilea cel mai mare angajator din statul american, iar planurile de dezvoltare din următorii ani o vor duce cât de curând pe poziţia de a fi cel mai mare angajator din Texas.
La sfârşitul anului trecut, fabrica Tesla din Texas avea 12.000 de angajaţi, însă acum cifra angajaţilor a crescut deja la peste 20.000! Asta e deja o cifră ce o cataloghează drept un colos industrial, fabrica fiind astfel al doilea angajator din Texas acum, cedând primul loc doar unei reţele de supermarket-uri, HEB.
Dar planurile Tesla arată că în curând, odată cu plasarea în producţia de serie a noului Cybetruck, numărul angajaţilor va creşte într-o perioadă relativ scurtă până la tocmai 60.000! E aproape incredibil că un singur model nou ar putea tripla numărul angajaţilor la fabrică, chiar dacă asta se va întâmpla în decursul a 1-2 ani, dar informaţii neconfirmate oficial, vehiculate de analişti, spun că Tesla ar avea până la 2 milioane de precomenzi plasate pentru Cybetruck, deci s-ar putea ca cererea pentru acel model să fie de-a dreptul excepţională.
Cert e că, la 60.000 de angajaţi, fabrica Tesla din Texas va deveni nu doar cel mai mare angajator din Texas, ci are toate şansele să devină cea mai mare fabrică din lume după numărul de angajaţi concentraţi la o singură locaţie.
Fabrica din Texas produce atât modele Tesla, cât şi baterii pe întregul lor ciclu de producţie, de la celule la module şi seturi întregi. Tesla mai are încă două fabrici în SUA, una în China şi alta în Germania, şi în prezent există informaţii că ar căuta un loc în estul Europei unde să amplaseze o nouă fabrică, Turcia fiind principala ţară candidat.
0
21,457
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!