Încă un camion electric Nikola a luat foc la fabrica din Arizona, ajungându-se la al 4-lea incident în ultimele luni

12 Septembrie 2023, 11:39
Redacţia PiataAuto.md
Ghinionul sau problemele tehnice par să se ţină scai de camioanele electrice Nikola. După ce la sfârşitul lunii iunie 5 camioane electrice au luat foc în parcarea fabricii Nikola, din cauza problemelor la bateria unuia dintre ele, iar apoi, la o lună distanţă unul din camioanele stinse s-a reaprins spontan, acum a avut loc al 4-lea incendiu raportat în acest interval de timp. Compania insistă, însă că nimic serios nu s-a întâmplat, iar camioanele sale sunt sigure pentru condus.
Când a avut loc al treilea incendiu din acest şir? Săptămâna trecută, despre el aflându-se tot acum Un camion electric Nikola a luat foc la una din locaţiile celor de la Arizona Lithium, din Tempe. Iar acum cel de-al 4 incendiu a avut loc din nou la sediul fabricii Nikola din Arizona.
Amintim, în cazul primelor două incendii de la fabrică, Nikola a negat că ele ar fi cauzate de o problemă tehnic, indicând o posibilă incendiere intenţionată de un răufăcător, până când investigaţia pompierilor n-a relevat că problema a fost, totuşi, la bateria unuia din camioane, iar asta a determinat o rechemare în service a tuturor celor 209 camioane electrice Nikola produse până atunci.
Acum compania a negat din nou vreo problemă, spunând că incendiul care s-a produs a avut loc cu un „camion de validare inginerească, care era testat de ingineri”. Totuşi, declaraţia pare dubioasă, întrucât incendiul tot a necesitat intervenţia pompierilor pentru stingerea lui, deci nu poate fi vorba de un test de baterie, când se aşteaptă izbucnirea unui incendiu, pentru că altfel pompierii ar fi fost chemaţi în avans, pentru a fi gata să intervină.
Aşadar, există deja cel puţin 4 incendii confirmate la camioanele Nikola, cifră care poate să nu sune drept una foarte mare, însă dacă o raportăm la doar puţin peste 200 camioane produse, ea e mai mult decât îngrijorătoare, mai ales că au fost confirmate probleme tehnice la baterii şi a fost nevoie de un prim recall.
0
1,072
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!