(VIDEO) Ce poate face un maestru japonez de drift la volanul unui Hyundai Ioniq 5 N electric

22 Septembrie 2023, 13:01
Redacţia PiataAuto.md
Keiichi Tsuchiya e probabil cel mai cunoscut maestru de drift din Japonia, fiind adeseori numit „regele drift-ului”. Cariera acestuia cunoaşte sute de bolizi, pe care acesta i-a îmblânzit cu o precizie uimitoare în derapaje controlate, în timp ce le tura motoarele pe benzină sau combustibil de curse. Dar ce poate face marele maestru la volanul unui Hyundai Ioniq 5 N electric, cu un caracter sportiv pronunţat? Sau mai bine zis cât de controlabilă va putea fi o asemenea maşină electrică în mâinile regelui drift-ului?
Ei bine, răspunsul a fost oferit de curând pe viu, pe un circuit din Australia, acolo unde Keiichi Tsuchiya a putut să încerce pe viu noul Hyundai Ioniq 5 N.
Acesta spune că, fiind japonez, a fost sceptic iniţial faţă de ideea că un producător coreean poate crea maşini cu adevărat joviale şi sportive. Dar în primele viraje s-a convins că maşina electrică poate fi neaşteptat de controlabilă, pornind uşor derapările şi menţinându-le cu precizie.
Mai mult ca atât, acesta spune că după ce a tot condus-o pe circuit a rămas consternat să afle cât cântăreşte ea, de fapt. Zice că în condus s-a simţit ca o maşină de 1.800-1.900 kg maxim. Dar a aflat că ea cântăreşte, de fapt, 2.200 kg!
Şi în ciuda greutăţii, Keiichi Tsuchiya zice că acest Hyundai e prima maşină electrică pe care a încercat să o conducă şi ea să poată face drift adevărat, nu doar nişte zvâcniri.
Un compliment preţios, deci, iar dacă el vine de la un om-legendă în ale drift-ului, e şi mai special! Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,939
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!