(VIDEO) Cum arată noua fabrică Scania, unde vor fi asamblate baterii ce rezistă 1,5 milioane km pentru camioanele electrice

21 Septembrie 2023, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Producătorii de camioane avansează cu paşi giganţi în dezvoltarea de camioane electrice care să nu mai fie limitate la vreo 300 km de autonomie teoretică şi vreo 150-200 reală, dând bătăi de cap la distanţe lungi, că să asigure deja peste 500 km cu camionul încărcat şi, cel mai important, cu baterii care să aibă o durată de viaţă nu de câteva sute de mii de kilometri, ca la maşinile electrice, ci una de ordinul milioanelor de kilometri. După ce săptămâna trecută Mercedes ne-a răspuns la întrebări directe şi ne-a confirmat că viitorul lor camion electric eActros600 va avea o baterie ce va rezista 1,2 milioane km, Scania este pe cale să pună în producţie bateria ce va rezista 1,5 milioane km pe camioanele sale electrice, construind şi o fabrică nouă pentru asta.
Bateria a fost dezvoltată împreună cu compania scandinavă Northvolt, cea care dispune de cea mai mare fabrică de baterii din Europa şi care mai planifică noi fabrici în viitorul apropiat, impunându-se ca unul din liderii în producţia de baterii în Europa. Bateria ce va rezista 1,5 milioane de kilometri are celule prismatice a câte 157 Ah capacitate şi 3,6 V tensiune.
Foto: O celulă prismatică a noii baterii

Aceste celule prismatice vor fi fabricate la Northvolt din Suedia, şi vor fi livrate la noua fabrică Scania din Sodertalje, o localitate situată lângă Stockholm. La fabrica Scania, celulele ele vor fi asamblate automatizat în module, iar apoi modulele vor fi puse în seturi de baterii, gata de a fi montate pe camioanele electrice.
Noua fabrică de baterii Scania e situată în apropiere de fabrica principală de camioane Scania, astfel încât livrările să fie scurte şi rapizi. La noua fabrică vor munci 550 de angajaţi.
Odată ce noile baterii Scania şi Northvolt cu o durată de viaţă de 1,5 milioane de km intră în producţia de serie, în timpul apropiat vor urma cu siguranţă actualizări şi noutăţi importante în gama camioanelor electrice Scania!
Noi estimăm că prin octombrie vom auzi cu siguranţă de câteva noi camioane electrice cu parametri mult mai impresionanţi decât am văzut până acum.
Vezi mai jos cum arată noua fabrică de baterii Scania din Suedia.
0
2,801
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!