(VIDEO) Intrarea unei maşini de poliţie cu girofar, dar fără sirenă, într-o intersecţie din Chişinău arată cum se pot produce asemenea accidente

23 Septembrie 2023, 08:36
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori, atunci când auzim despre accidente rutiere cu implicarea vreunei autospeciale de poliţie, se spune imediat că maşina ar fi avut girofarele pornite, dar adeseori, anume în situaţiile care ajung la accidente, nu era pornită sirena, pentru a garanta şi o atenţionare acustică. O situaţie surprinsă acum două zile de un şofer din Chişinău, care n-a observat o maşină de poliţie intrând într-o intersecţie cu sens giratoriu, arată cât de uşor se pot produce asemenea accidente.
Totul s-a produs la intersecţia cu sens giratoriu de la străzile Florilor, Bogdan Voievod şi Tudor Vladimirescu. Alături de autorul filmării circula un microbuz, şoferul căruia se pare că a observat maşina de poliţie şi a oprit. Autorul filmării a încetinit din instinct de siguranţă, neştiind ce se află în faţa microbuzului, dar n-a observat maşina poliţiei. Când a vrut să meargă mai departe, s-a pomenit cu maşina poliţiei intrând chiar în faţa sa în intersecţie, la doar câţiva centimetri de un accident.
Aşa cum spuneam, autospeciala poliţiei avea girofarul inclus, dar nu şi sirena. Şi pentru a-şi garanta prioritatea şi siguranţa în intersecţie, poliţistul ar fi trebuit să includă acea sirenă. Însă, din păcate, există acest fenomen al unor maşini de poliţie şi ambulanţe care traversează adeseori intersecţiile doar cu girofarul.
Dar în acest caz, poliţistul ar putea avea scuza că maşinile de pe cerc erau deja aproape oprite, fără vreun alt motiv decât pentru a-i acorda prioritate. Cu siguranţă, însă, folosirea sirenei în intersecţii cel puţin ar ajuta la evitarea unor asemenea situaţii.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / automobilist_md
0
3,462
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!