(VIDEO) Lotus a lansat Emeya, un model electric cu 4 uşi, cu o putere apropiată de Tesla Model S Plaid

8 Septembrie 2023, 12:11
Redacţia PiataAuto.md
Lotus, companie deţinută de chinezii de la Geely acum, mai face un pas major în reinventarea sa pentru o lume nouă a maşinilor electrice şi mai lansează un model fascinant, de această dată fiind vorba de un GT cu 4 uşi, cu o putere apropiată de cea a lui Tesla Model S Plaid, depăşind în putere cea mai puternică versiune de Porsche Taycan, de exemplu! Noul Lotus Emeya va fi şi cel mai scump model din gama Lotus.
Noul Emeya e un hyper GT prin performanţa sa, însă ea e nu e doar declarativă. Maşina are cu adevărat o inginerie admirabilă chiar şi printre maşinile electrice premium ultraperformante, debutând cu o putere de încărcare a bateriei de 350 kW, ceea ce ne sugerează aproape sigur faptul că foloseşte o arhitectură de 800V.
Noul model electric are două electromotoare, câte unul pe fiecare punte, şi acestea ar urma să însumeze aproape 920 CP, deci cu doar 100 CP mai puţin decât cei 1.020 CP ai lui Tesla Model S Plaid, dar simţitor mai mult decât cel mai puternic Porsche Taycan.
Lotus Emeya poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 2,8 secunde, iar viteza maximă e de 250 km/h.
Graţie puterii mare de încărcare a bateriei, maşinii îi va lua doar 18 minute să ajungă la 80% din baterie. Aceasta ar urma să aibă o capacitate de 102 kWh.
Maşina mai vine cu o suspensie cu adaptare în timp real a reacţiilor, senzorii şi sistemul de gestionare a acestei analizând de 1.000 ori pe secunde parametrii de rulare, pentru a interveni în rigidizarea sau relaxarea suspensiei.
Iar interiorul e unul în ton cu tendinţele actuale ale maşinilor electrice — laconic, cu un display mare pe centru, şi cu materiale fine peste tot.
Producţia noului Lotus Emeya va demara în 2024. Preţurile nu sunt anunţate, dar e confirmat faptul că acesta va fi cel mai scump model Lotus de până acum.
Vezi mai jos şi un scurt video cu noul model electric, publicat de Lotus.
0
2,376
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!