(VIDEO) Patru maşini legendare japoneze, puternic modificate, de la Nissan, Toyota şi Mazda, se întrec între ele

4 Septembrie 2023, 20:50
Redacţia PiataAuto.md
Dacă ar fi ca până şi cei mai pasionaţi de maşini japoneze dinte noi să fie rugaţi să numească 5 modele legendare de performanţă, din Japonia, probabil în listă se vor regăsi toate cele 4 modele de mai jos, într-atât de notorii sunt şi într-atât de fortificat în memorie le este statutul de legendă. Acum aceste 4 maşini legendare — de la Toyota, Nissan şi Mazda — toate modificate puternic, au fost puse alături pentru a se întrece.
E vorba de un Nissan Skyline, un Nissan Silvia, o Mazda RX-7 şi o Toyota Supra. Toate au puteri similare de 700 CP, toate sunt cu cutii manuale şi toate au tracţiune spate.
Şi pentru că toate maşinile au fost modificate cu mare pasiune, în video-ul de mai jos sunt enumerate toate piesele puse pe noua configuraţie, de la turbosuflantă la injectoare, de la wastegaste până la unitatea de control electronic ECU.
Şi mai frumos e că maşinile sunt aduse de proprietari, aceştia fiind dintre cei care au muncit direct la maşinile lor, chiar dacă tuning-ul final a fost făcut de companii profesioniste.
Iar pe lângă puterea imensă a tuturor celor 4 maşini de 700 CP, e la fel de frumos să ne amintim cât de uşoare erau aceste maşini japoneze legendare şi cât de uşoare pot fi şi acum, cu greutăţi cuprinde între 1.200 şi 1.500 kg, mai puţin decât bateria unui Hummer EV electric actual.
Apropo, până şi Mazda RX-7, cu motor său rotativ Wankel, are tot 700 CP, scoşi cu ajutorul unei rubine din motorul său de 1,3 litri!
Deci, cu puteri egale şi cu multe episoade de întreceri în diverse scenarii, nici nu mai menţionăm cine câştigă, pentru că aici cea mai frumoasă parte nu e aflarea învingătorului, ci savurarea întrecerilor, cu tot cu sunetele motoarelor scoase de aceste 4 legende japoneze! Iar sunetul aici e pur şi simplu FABULOS, deci totul trebuie neapărat văzut cu sunet!
Şi, apropo, ceea ce vedem mai jos e special şi pentru că maşinile sunt conduse de proprietarii lor!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,321
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!