(VIDEO) Scania a creat un camion 770S de vis, produs de fabrică, dar care arată de parcă a ieşit dintr-un atelier de personalizare

23 Septembrie 2023, 13:09
Redacţia PiataAuto.md
Cultura camioanelor personalizate frumos, pentru a le transforma în adevărate care plăcute pe roţi, e foarte puternică în ţările scandinave şi în Olanda. Iar Scania e, pentru mulţi şoferi de camion care-şi iubesc meseria, o alege de vis, datorită motoarelor V8 puternice, a camioanelor bine gândite şi fiabile în timp. Totuşi, cei care vor să personalizeze camioanele le cumpără de obicei de la fabrică, după care le înmânează unui atelier, care face toate lucrările creative şi toate dotările sofisticate de la interior. Acum, însă, producătorul suedez a decis să creeze chiar el un camion Scania de vis, pe care să-l arate drept exemplu celor care ar vrea să obţină un camion personalizat direct din fabrică.
Camionul de vis a fost creat pe baza modelului Scania 770S, cunoscut pentru faptul că a fost câţiva ani cel mai puternic camion din lume, cu un motor V8 de 770 CP, până cândva cum câteva luni un camion chinez n-a pretins că are un motor de 800 CP deja. Dar, cum camionul chinez nu e vândut în Europa, tot Scania 770S rămâne a fi regele.
Camionul are la bază o cabină CS23, cu confort sporit şi cu o lungime cu 27 cm mai mare decât una standard. Asta a permis, spre exemplu, instalarea unui pat uriaş de 210x90 cm, deci un pat de dimensiuni mai mult decât generoase.
Camionul vine cu emblemă iluminată Scania în spate, în zona patului, cu cusături roşii pe tapiţeria neagră, cu reliefarea emblemei V8 pe tetierele scaunelor.
La exterior, camionul are o culoarea neagră adâncă, de tipul celor practicate de obicei doar de atelierele de personalizare. Are elemente iluminate, inclusiv o inscripţie cu numele SCANIA 770S în zona superioară spate a cabinei!
De asemenea, oricât ar suna de incredibil, Scania a montat două ţevi de eşapament verticale enorme pe părţile laterale ale cabinei, ca un sistem de alternativă, mult mai sonor, care pune în evidenţă baritonul motorului V8. Trecerea de la ţeava normală din stânga jos, la cele două de sus, se face la dorinţa şoferului, în zone unde nu există limitări de zgomot, iar întrucât Scania a trecut oricum gazele de eşapament prin filtrele necesare, sistemul e omologat din start de producător.
La fel de mare şi vizibil şi logo-ul V8 de pe spatele cabinei. Acesta va fi acoperit de obicei de semiremorcă, dar în timpurile noastre, când camioanele devin tot mai mult electrice, iar în lume au rămas atât de puţin camioane cu motoare V8, această emblemă a devenit o sursă de mândrie pentru şoferi, la care alţii, care conduc camioane mai uzuale cu 6 cilindri, privesc de obicei cu jind.
Scania a fost generoasă şi-n alte mici detalii, precum roţile superbe cu care a echipat camionul sau alte mici personalizări.
Producătorul nu anunţă preţul unui asemenea camion, dar, întrucât totul e făcut de fabrică, există şanse că o asemenea personalizare costă ceva mai puţin decât la un atelier şi se face mult mai repede.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
39,422
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!