(VIDEO) Vlogger-ul rus care critica Dacia, apoi lăuda Lada, acum critică dur noua dubiţă rusească Gazelle Next cu preţ exorbitant

13 Septembrie 2023, 15:12
Redacţia PiataAuto.md
Vlogger-ul rus, care s-a făcut renumit prin părţile noastre cu o critică dură adresată unui Duster acum doi ani şi care de curând lăuda deja Lada Largus, bazată pe prima generaţie de Logan MPV, spunând că acum sunt alte timpuri, fără răsfăţări, acum n-a mai rezistat în încercarea sa de a lăuda noua dubiţă rusească Gazelle Next şi a declarat-o un dric rusesc, cu măruntaie chinezeşti. Acesta a fost revoltat şi de preţul exorbitant la care a ajuns această dubiţă rusească, de echivalentul a circa 36.500 euro.
Anterior, vechiul Gazelle Next era echipat cu motoare americane Cummins, de generaţie veche, destul de arhaice de altfel. După februarie 2022, însă, Cummins a plecat din Rusia, aşa că acum nu se mai furnizează motoare Cummins. Vlogger-ul zice că şi-ar fi dorit să spună tuturor că sub capotă există acum un diesel nou de concepţie şi producţie rusească, dar adevărul e că acolo a fost pus un motor diesel chinezesc, de la Foton.
Aceasta are 2,5 litri, distribuţie cu curea, în schimb a adus tacheţii hidraulici în lumea motoarelor GAZ, aşa că acum nu va mai fi nevoie de reglajul periodic al supapelor.

Foarte bizar e că maşina are o coloană de direcţie cu 3 articulaţii, pentru că volanul trebuia legat cu caseta de direcţie din spatele punţii.
Covoraşele de cauciuc nu sunt fixate de podea şi fug sub pedale, inclusiv cea de frână, airbag-uri nu există, doar ABS-ul a apărut de curând. Scaunul şoferului e incomod şi deosebit de tare, pentru ca munca să nu fie relaxantă niciodată. Iar protecţie anticoroziva nu prea există decât ca să fie suficientă pentru ca dubiţa să nu ruginească în showroom. Ulterior, rugina începe să apară în câteva săptămâni dacă nu te preocupi de aplicarea unui strat de protecţie anticorozivă.
Vlogger-ul rus, dezamăgit că toată dubiţa asta simplistă costă cam 36.500 euro, a numit-o una din cele mai proaste dubiţe existenţe în lume. Dar tot el zice că nu există alternative acum, că dacă ruşii vor să cumpere altceva, de import, se ajunge la preţuri de 75-80 mii euro! Aşa că singura soluţie de a rămâne la preţuri mai mici e această dubiţă Gazelle, despre care mai spună cu nu va rezista mult — maxim vreo 100-150 mii km. Aşa că îi îndeamnă pe ruşi să rabde şi să exploateze cea mai proastă dubiţă din lume, pentru că orice altceva e de două ori mai scump în Rusia, din cauza traseelor lungi de importuri neautorizate.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate din comenzile player-ului.
0
7,540
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!