Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un autocar, alimentat cu gaz, a căzut de pe un pod în Veneţia, luând viaţa a cel puţin 21 de oameni

4 Octombrie 2023 - 09:05
Redacţia PiataAuto.md
O tragedie cruntă s-a produs aseară în regiunea Mestre din Veneţia, Italia. Un autocar cu pasageri a lovit bariera unui pod şi apoi a căzut în gol peste şinele de calea ferată dedesubt, luând foc. Accidentul a luat viaţa a cel puţin 21 de oameni, conform ultimelor informaţii comunicate de autorităţile italiene până la ora redactării acestui articol, printre ei numărându-se şi doi copii.
Presa italiană citează pompierii şi martorii de la faţa locului, care spun că numărul mare de victime e cauzat atât de impactul de la cădere, cât de faptul că imediat după asta autobuzul a luat foc cu răspândirea accelerată a flăcărilor, cauzată de rezervoarele de gaz metan, cu care era propulsat autobuzul. În Italia gazul metan, sau gazul natural comprimat, e un combustibil popular din timpurile când preţurile acestuia erau semnificativ mai mici decât benzina sau dieselul.
Autobuzul transporta turişti, având circa 40 de oameni la bord. Aşa cum spuneam mai sus, cel puţin 21 şi-au pierdut viaţa, alţi 15 fiind răniţi, 5 dintre ei având răni grave, care le pun viaţa în pericol. Peste o sută de pompieri şi salvatori au intervenit la locul accidentului.
Autorităţile spun că autobuzul a rupt două bariere de protecţie înainte de a cădea în gol de la peste 10 metri. Prima barieră e cea deformabilă de pe marginea carosabilului, iar a doua era una fixă, ce delimita zona destinată pietonilor a acelui pod. Respectiv, asta certifică o viteză neadaptată a autobuzului, care nu a putut fi oprit de cele două bariere. Zona nu era cunoscută drept una periculoasă, deci sunt investigate în special posibile defecţiuni la autobuz. Şoferul autocarului se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa, însă în zonă există camere de supraveghere a traficului, care ar putea da indicii.
Printre cei care şi-au pierdut viaţa sunt şi 5 ucraineni şi 1 german. MAE al României a anunţat că printre ei nu sunt români. MAIE al Moldovei nu a confirmat sau infirmat deocamdată informaţii despre eventuali cetăţeni moldoveni. Un muncitor în vârstă de 27 din Gambia, care muncea în apropierea căilor ferate, a fost primul care a intervenit, înainte de venirea pompierilor, iar presa italiană spune că el a fost omul care a salvat patru vieţi, inclusiv a unei micuţe, scoţând oamenii din autobuzul arzând. După ce au venit pompierii, acesta i-a ajutat şi pe ei să scoată următorii oameni.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter