(VIDEO) Cum arată bateria unei Tesla Model S, exploatate 9 ani în clima Norvegiei şi ce probleme apar în timp la ea

30 Octombrie 2023, 14:55
Redacţia PiataAuto.md
Istoriile despre durata mai mică de viaţă a bateriilor de la modele Tesla din primii ani de fabricaţie sunt multe la număr, şi e la fel de adevărat că între timp tehnologia acestor baterii a evoluat foarte mult. Totodată, mai ales în ţări cu multe maşini electrice în circulaţie, au apărut mecanici şi service-uri profund specializate în reparaţii profesioniste ale acestor baterii, făcând şi lucrări de care producătorul nu se apucă uneori, dar care pot rezolva problemele unei baterii, făcând-o viabilă pentru încă mult timp înainte.
Un youtuber din Norvegia a filmat de curând experienţa de inspectare şi reparare a bateriei unei Tesla Model S fabricate în 2014, care a fost exploatată timp de 9 ani în clima umedă a Norvegiei, cu mult material antiderapant pus pe drumuri pe durata iernilor lungi. Astfel, maşinile sunt mai solicitate în această ţară, iar observarea problemelor care pot apărea e şi mai interesantă, mai ales că vorbim de maşini electrice, relativ noi în industrie.
Astfel, problema acestei baterii Tesla era dată, ca în majoritatea cazurilor, de deteriorarea izolării carcasei, care făcea carcasa sa să nu mai fie impermeabilă. Bateria are şi nişte valve de siguranţă, care se deschid suplimentar uneori, care au adunat sedimente în interiorul lor şi care sporesc şi mai mult riscul de a avea inflitraţii de apă.
Dar şi unele zone ale carcasei propriu-zise nu mai erau etanşe, aşa că a trebuie să se lucreze şi acolo.
Din cauza apei care a pătruns în interior, a fost afectată circuitul electronic de control al bateriei, şi astfel datele erau transmise incorect, iar bateria nu era gestionată sau încărcată corect, deşi celulele bateriei rămăseseră intacte. Astfel, cea mai probabil recomandare de la producător ar fi fost o înlocuire e întregii baterii, deşi problema a putut fi rezolvată profesionist cu ceva mai multă muncă anuală şi pricepere.
Aceste probleme relevate în video-ul de mai jos, pot fi comune pentru multe mărci şi modele, mai ales din cele produse mai mulţi ani în urmă, prin urmare, şi soluţii aplicate aici ar putea fi valabile pentru multe maşini. Partea cea mai frumoasă e că, pe măsură ce apar mecanici profesionişti care înţeleg profund construcţia unei maşini electrice şi a fiecărei baterii, vor apărea tot mai multe soluţii de reparaţii şi vor fi tot mai puţine cazurile absurde când cea mai mică deteriorare duce la schimbări totale de baterii, cu facturi de zeci de mii de dolari.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
11,052
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!