(VIDEO) Mitsubishi experimentează cu ideea unei noi Delica, dar electrificate de această dată

27 Octombrie 2023, 11:56
Redacţia PiataAuto.md
Mitsubishi e unul din cei mai neînţeleşi producători în ultimul deceniu, prin lipsa aproape totală de modele noi pentru o lungă perioadă de timp, iar în ultimul an s-au lansat mai multe modele Renault cu emblemă Mitsubishi. Doar noul L200 a fost o excepţie în care niponii chiar au creat o generaţie nouă de la zero. Iar la nivel de maşini electrice, Mitsubishi e practic absent, deşi anume această marcă niponă a fost prima care a creat un model electric acceptat pe autostrăzi în epoca modernă, i-MiEV. Ei bine, în aceste zile, la expoziţia de mobilitate de la Tokyo, Mitsubishi vrea să ne convingă că mai poate genera idei noi, combinând şi elemente de succes din trecutul său.
Multă vreme, în gama Mitsubishi a existat modelul Delica. De fapt, el există şi acum, însă într-un număr foarte limitat de ţări. Dar cea de-a 4-a generaţie Delica a fost cumva cea mai longevivă şi memorabilă, fiind construită pe o platformă de pick-up, şi beneficiind de tracţiune integrală şi gard la sol mare. Asta o făcea o maşină extrem de capabilă, chiar dacă silueta sa era una de van compact.
Ei bine, acum Mitsubishi vrea să reînvie exact acest concept din generaţia a 4-a de Delica, al unui monovolum compact şi foarte capabil în offroad, doar că de această dată e vorba de un eventual model electrificat. Nu complet electric, ci electrificat, că aşa sună mai frumos decât să spui direct că e un plug-in hibrid.
Noua creaţie niponă e în mod clar un explorator de offroad, însă. Şi aduce totodată forme şi linii noi de design pentru Mitsubishi, de care modelele de serie cu siguranţă ar avea nevoie.
Maşina aduce şi idei interesante de tehnologie, precum un ecran imens pe planşa de bord ce pare a fi completat şi de proiecţii, care afişează ceea ce e în faţa maşinii, ilustrând şi roţile, ca să vezi exact pe unde treci.
Despre sistemul de propulsie nu se spune prea mult, aşa că nu e clar dacă sistemul de tracţiune integrală va fi unul cu transmitere mecanică spre ambele punţi, sau dacă una din punţi va fi propulsată doar de un electromotor.
Foto: Maşina va putea avea 7 locuri la bord

Din păcate, toate astea ne sugerează şi faptul că o asemenea creaţie e încă departe de producţia de serie. Şi e păcat, pentru că Mitsubishi chiar ar putea profita de pe urma lansării unor asemenea modele în nişte mai speciale. Iar dacă maşina asta ar fi pur electrică, Mitsubishi ar putea spune că e probabil unică în lume prin suma sa de calităţi. Până acolo, însă, mai e mult, pentru că cei de la Mitsubishi, inovatori cândva, ezită acum să facă paşi prea mari în inovaţii.
Vezi mai jos şi un scurt video publicat de Mitsubishi cu noul său prototip.
0
2,684
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!