(VIDEO) Nissan a creat prototipul unui viitor GT-R electric de 1360 CP, cu baterii inovative, care ar devansa multe modele cu putere similară

26 Octombrie 2023, 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când a fost lansat actualul Nissan GT-R, acesta a fascinat toată lumea şi prin puterea motorului, dar mai ales prin capacitatea sa excepţională de a transpune acea putere pe asfalt, în demarări precise, fără pierderi de tracţiune sau transmisie. Tocmai aşa GT-R a ajuns să învingă supercar-uri mult mai scumpe şi mai puternice, devenind un soi de supercar erou, mai accesibil, care nu putea accent pe opulenţă, ci pe inginerie. Ei bine, acum Nissan pregăteşte un nou GT-R, iar pentru că timpurile s-au schimbat între timp, acesta va fi electric.
Japonezii au dezvăluit ieri în Tokyo şi prototipul Hyper Force, care prefaţează acest viitor GT-R. Aceştia au dat şi câteva informaţii intrigante din ingineria acestui model electric, spre exemplu puterea totală a maşinii va fi de 1 MW, adică 1.000 kW, sau 1.360 CP! E de peste 2 ori mai mult decât actualul GT-R. Şi totodată e mai mult decât Tesla Model S Plaid sau Lucid Air Sapphire, intrând deja către zona lui RImac Nevera.
Ceea ce e la fel de interesant e că Nissan îşi dezvăluie şi strategia de a învinge din nou supercar-uri cu putere similară, dar mult mai scumpe. Va folosi o caroserie realizată din carbon rigid, într-o formulă nouă, care va fi ultra-uşoară. Astfel, maşina promite să fie mai rapidă decât ar aştepta oricine, inclusiv prin viraje sau pe circuite.
O altă componentă de strategie sunt bateriile cu stare solidă, inovativă, care promit o densitate energetică mai mare, deci vor fi mai uşoare la aceeaşi capacitate de stocare necesară.
Exteriorul e foarte îndrăzneţ în forme, dar acestea au fost create împreună cu cei de la Nismo, pentru a avea şi efecte aerodinamice avansate.
Iar interiorul pare desprins dintr-o carte sau revistă din anii 80, în care cineva şi-ar fi imaginat cum vor arăta maşinile în anul 2025. Se pare că acest Nissan va îndeplini cele mai vizionare idei science-fiction de atunci.
Şi, cel mai important, cu greutatea redusă şi cu o asemenea putere, Nissan promite că emoţia în condus a acestui model va păstrat tot ce poate fi mai bun în spiritul de condus sport al unei maşini făcute cu multe pasiune.
Vezi un scurt video mai jos, publicat de Nissan, cu noua creaţie.
0
2,816
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!