Căinari, unul din cele mai izolate oraşe din Moldova, va avea drumuri de acces moderne

17 Noiembrie 2023, 09:50
Redacţia PiataAuto.md
Oraşul Căinari din Republica Moldova e unul din cele mai mici şi izolate din câte există, cu o activitate economică minimă. De fapt, conform statisticilor, în oraş trăiesc mai puţin de 4.000 oameni, deşi acesta e situat la doar 50 km în linie dreaptă spre Chişinău, iar majoritatea agenţilor economici sunt persoane fizice cu statut de întreprinzător, numărul companiilor fiind mai mic de 10. Toată această situaţie se întâmplă şi pentru că importanţa sa de nod feroviar a scăzut de-a lungul anilor, dar şi pentru că drumurile de acces către el sunt de calitate slabă, toate traseele naţionale ocolindu-l astfel, încât dacă destinaţia nu e Căinari, aproape niciodată nu vei trece prin el.
Ei bine, acum acest oraş atât de atipic din Moldova va avea în sfârşit un drum de acces modern, care va servi atât locuitorilor din Căinari, cât şi celor din satele din jur. E vorba de traseul G118, ce leagă oraşul Căinari de Sălcuţa, de la traseul G110 la intersecţia cu traseul R26. Accesul civilizat la traseul R26 le va permite oamenilor de aici să ajungă în condiţii de drum modern, asfaltat, spre oraşele Căuşeni la est şi Cimişlia la vest, conectate între ele de traseul R26.
Foto: Traseul G118 (marcat cu oranj), între Căinari şi traseul R26 (marcat cu albastru), reparat acum

Lucrările pe o porţiune din tronsonul G118 menţionat mai sus sunt deja în plină desfăşurare. Acum câteva luni, ASD a anunţat şi o licitaţie pentru repararea drumului G106 din apropiere, care conectează traseul R2 din localitatea Chetrosu până la traseul G110 în satul Gangura, din apropiere de Căinari.
Foto: Traseul G118, în proces de asfaltare

Atunci când toate aceste drumuri vor fi reconstruite, oraşul Căinari şi satele din jur vor avea în sfârşit acces la infrastructură modernă, fapt care ar trebui să impulsioneze şi dezvoltarea economică şi a turismului. Prin aceste regiuni în prezent e circulă e porţiuni parţial asfaltate sau pe drumuri de pietriş.
În regiune sunt amplasate şi câteva vinării cu potenţial turistic. Şi în general zona e una cu geografie frumoasă, care ar avea un potenţial mai mare de dezvoltare, dar care a stagnat până în prezent.
1
7,138
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!