O parte din strada Varniţa, în apropiere de una din cele mai aglomerate intersecţii din Chişinău, a devenit cu sens unic

13 Noiembrie 2023, 08:43
Redacţia PiataAuto.md
O parte din strada Varniţa din Chişinău, în apropiere de una din cele mai aglomerate intersecţii, cu străzile Ismail şi Calea Moşilor, a devenit cu sens unic în acest week-end, fără vreun anunţ al primăriei sau vreo explicaţie. Peste noapte, la intersecţia străzii Varniţa cu strada Haltei, care duce spre străzile Uzinelor şi Calea Basarabiei, au apărut indicatoare de acces interzis şi virare obligatorie la stânga şi la dreapta.
Astfel, pe această porţiune de drum se poate circula acum doar dintre intersecţia aglomerată de la Ismail în direcţia străzii Lunca Bâcului. De la intersecţia cu strada Haltei, pe Varniţa se va circula în continuare cu sens dublu.
Foto: Porţiunea de strada Varniţa care a devenit cu sens unic

Cel mai probabil, autorităţile încearcă să direcţioneze traficul de la strada Varniţa, care ar ajunge în acea intersecţie aglomerată înspre străzile Calea Basarabiei sau Uzinelor, care duc ambele în aceeaşi direcţie, dar astfel s-ar limita numărul străzilor de pe care se poate intra în acea intersecţie faimos de complicată şi aglomerată.
Totuşi, ocolirea pe la strada Uzinelor ar însemna o virare acolo la stânga în condiţiile unei străzi aglomerate, fără semafoare. Doar virare spre Calea Basarabiei pare mai logică, însă cumularea fluxului pe acea stradă are toate şansele să creeze acolo deja ambuteiaje suplimentare. În următoarele zile va fi clar cât de inspirată a fost ideea, însă în lipsa vreunui comunicat, nimeni nu pare să fi calculat cu adevărat dacă efectul acestei schimbări va fi pozitiv sau nu.
Cert e că acum noile indicatoare încă mai creează nedumerire pentru şoferi, iar unii dintre ei le observă avea după ce le trec, sau deloc.
0
2,611
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!