Se circulă în condiţii de zăpadă în toată Moldova şi o parte a României, unde sunt şi primele drumuri închise

26 Noiembrie 2023, 09:09
Redacţia PiataAuto.md
Ninsoarea prognozată a venit, începând cu această noapte, iar asta înseamnă că se circulă deja în condiţii fireşti de iarnă pe drumurile ţării, cu precauţiile necesare. Poliţia din Moldova a anunţat că azi dimineaţă niciun traseu din Republica Moldova nu era blocat, peste tot circulaţia fiind deschisă, iar utilajele de deszăpezire şi tratare cu material antiderapant operând în regim normal.
Foto: Situaţia de azi dimineaţă pe drumurile din Moldova

Totuşi, poliţia îndeamnă şoferii să evite deplasările care nu sunt absolut necesare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, şoferii sunt îndemnaţi să pornească la drum doar dacă au maşinile corect echipate cu anvelope de iarnă şi au un sistem de climatizare în habitaclu funcţional. De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să aibă mai mult combustibil în rezervor, sau energie în baterii în cazul maşinilor electrice, pentru a putea face faţă unor eventuale blocaje.
Poză simbol, maşini blocate de trasee înzăpezite

Poliţiştii din Moldova anunţă că din cauza viscolului, situaţia lipsei de drumuri blocate se poate schimba brusc oricând şi pot interveni situaţii mai dificile, când asemenea blocaje vor fi iminente.
În România, spre exemplu, în partea de est a ţării, la primele ore ale dimineţii de duminică au fost anunţate două trasee mari blocate — drumul DN 24 D din judeţul Galaţi şi autostrada A2 Bucureşti-Constanţa pe tronsonul între kilometrii 32 şi 143, între localităţile Fundulea, Lehliu şi Feteşti. Blocarea traseelor a avut loc din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, care au generat şi vizibilitate redusă.
0
3,333
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!