Franţa lansează leasingul social pentru maşini electrice, cu o rată de la doar 43 euro, pentru ca şi cei cu venituri modeste să poată trece la mobilitatea electrică

18 Decembrie 2023, 21:14
Redacţia PiataAuto.md
Franţa a lansat leasingul social pentru maşini electrice, un program menit să democratizeze mobilitatea electrică la maxim, astfel încât până şi familiile cu cele mai modeste venituri să poate trece de la alte forme de transport la maşini electrice.
Conform condiţiilor noului program, la el pot aplica adulţii din familiile sau gospodăriile cu un venit anual mai mic de 15,400 euro per membru al familiei, care locuiesc la mai mult de 15 km depărtare de serviciu şi folosesc maşina personală drept metodă de transport, parcurgând anual mai mult de 8.000 km. Aceştia vor trebui să ia un certificat de la compania care îi angajează drept confirmare a distanţei de la domiciliul la muncă.
Ideea generală a programului e să ofere o rată de leasing cât mai mică pentru ca oricine să şi-o poată permite. Ținta medie e ca rata să fie sub 100 euro lunar, la un contract de minim 3 ani, dar la maşinile mai mari de familie ea poate ajunge la aproape 150 euro lunar. O mulţime de modele, însă, au ratele calculate la circa 90 euro sau chiar mai puţin. Fiat 500e, spre exemplu, are o rată de 89 euro lunar. Noul Citroen e-C3 va avea o rată lunară de doar 54 euro. Iar cea mai mică rată lunară o are Renault Twingo e-Tech, care va avea o rată de 43 euro lunar!
Foto: Citroen e-C3

Mai mult ca atât, unele maşini, fie au sume simbolice drept plată iniţială, fie acest avans a fost exclus cu totul. Aceste condiţii excepţionale pentru posesia maşinilor electrice au fost posibile datorită subvenţiilor guvernamentale, dar şi a unei coparticipări a unor producători pentru unele modele.
Foto: Renault Twingo E-Tech, maşina electrică, cu o rată lunară de doar 43 euro

Programul va oferi opţiunea ca la sfârşitul perioadei de leasing maşina fie să poată fi cumpărată complet de cel ce a folosit-o, fie să o întoarcă şi să ia alt model eventual în leasing. Ratele lunare calculate şi menţionate mai sus includ şi asigurarea maşinilor, iar în cazurile neprevăzute nefericite precum decesul, contractul va fi anulat fără a pasa restanţe către moştenitori. La fel, contractul va fi anulat fără penalităţi şi în caz de pierdere a slujbei sau probleme grave de sănătate ce fac munca imposibilă.
Se pare, deci, că Franţa e determinată să sporească rapid numărul de maşini electrice pe străzile sale, prin anunţarea acestor condiţii. Noul program de leasing social va deveni activ începând cu 1 ianuarie 2024.
2
6,094
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!