Renumitul sat turistic Butuceni din Moldova are acum drumuri asfaltate

12 Decembrie 2023, 09:17
Redacţia PiataAuto.md
Butuceni este cu siguranţă cel mai renumit sat turistic din Moldova, fiind şi probabil primul care a îmbrăţişat ideea de a se specializa în întregime în a oferi o atmosferă specială şi autentic rurală pentru turiştii din toată lumea. Situat în imediata apropiere a locurilor cunoscute drept Orheiul Vechi, Butuceni e locul în care după explorarea regiunilor turiştii vin să savureze din bucătăria locală şi din multiplele locuri de cazare, majoritatea realizate într-un profund stil tradiţional rural. Până acum, drumurile din acest sat aveau urme de prundiş pe ele, însă nu erau asfaltate, ba chiar existau indicatoare de circulaţie ce limitau viteza la 10 km/h, pentru a nu ridica praful prea mult şi a păstra liniştea şi ecologia. Acum, însă, drumul principal ce trece de-a lungul satului a devenit asfaltat.
Acum, printre porţile şi gardurile tradiţionale din sat trece un drum asfaltat, cu borduri şi trotuare pe alături. Trotuarele încă urmează a fi amenajate, dar drumul asfaltat a schimbat deja radical aspectul satului.
Părerile despre schimbarea majoră sunt împărţite, însă. Unii declară că e o evoluţie multaşteptată şi necesară, care ridică esenţial standardele şi nivelul de viaţă în localitate, alţii, însă, acuză că asfaltul ştirbeşte din autenticitatea locului.
Localnicii, însă, par să se bucure cel mai mult de schimbarea majoră din satul lor. Anatolie Botnaru, unul din proprietarii mai multor restaurante şi unităţi de cazare din sat, a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini, menţionând că în Butuceni este deja ca-n Europa şi invitându-i pe toţi să vină în sat să se convingă de calitatea schimbărilor.
La asfaltarea drumurilor s-a lucrat pe parcursul ultimelor luni, iar drumurile au rămas la lăţimea lor originală, pe alocuri înguste, fără a se deteriora gardurile tradiţionale de alături sau de a se lărgi străzile pentru maşini, în detrimentul pietonilor sau peisajelor din jur.
Sursa foto: Facebook / Anatolie Botnaru
1
4,991
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!