(VIDEO) Chinezii încearcă să ne convingă că SUV-ul Hongqi e indestructibil şi rezistă celor mai crunte experimente
10 Decembrie 2023, 11:42 Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani, producătorul chinez Hongqi s-a făcut remarcat cu câteva modele somptuoase, precum limuzina H9 au SUV-ul electric cu dimensiuni similare lui Rolls-Royce Cullinan, E-HS9. Dar între timp acelaşi producător a mai lansat şi alte modele mai compacte şi, spre deosebire de tendinţa chinezească aproape universală de a lansat doar maşini electrice, Hongqi mai creează şi maşini cu combustie, iar marea distincţie a mărcii e că tot ea creează şi limuzinele prezidenţiale în China. Apropo, denumirea Hongqi se traduce drept Steagul roşu, deci e oarecum clar. Acum, însă, o emisiune auto din China a supus SUV-ul compact HS5 unei serii de teste ce ne amintesc de epoca de aur Top Gear, când se încerca distrugerea unei Toyota Hilux. Şi protagoniştii acestei emisiuni chinezeşti încearcă să ne convingă că, la fel la şi acel Hilux clasic, Hongqi e indestructibil.
Maşina e supusă unui impact iniţial cu o bilă imensă, aparent metalică, de tipul celor care sunt folosite la demolări de construcţii, iar în acest caz ea pare să aibă şi nişte elemente ascuţite, asemănătoare vârfului unui buzdugan.
Bila loveşte în partea dreaptă laterală, în zona portierelor, împingând maşina în aer. Roţile faţă par să vireze brusc spre stânga în timpul impactului, aproape de parcă ar fi existat cineva să le întoarcă, iar maşina rezistă de minune la impact, ba chiar protagoniştii reuşesc să deschisă şi uşa după asta.
Apoi maşina e tractată cu un cablu vizibil printr-o serie de explozii şi ajunge chiar să spargă un zid de cărămizi, rezistând oarecum integră, chiar dacă inevitabil îşi mai pierde din formele lucioase la exterior.
Iar la final o maşină mai cade peste ea, dar Hongqi HS5 arată că oricum rezistă structural, chiar şi după seria lungă de experimente prin care a trecut.
La final maşina pare să plece pe propriile roţi cu luminile pornite, dar nu putem fi siguri că ea n-a fost trasă. De fapt, întregul video pare o sumă de elemente de cascadorie, şi nu ştim dacă maşina a fost reparată între reprize sau care o fi fost starea de facto a ei, dar încercarea chinezilor de a convinge publicul că produc o maşină atât de indestructibilă arată curios oricum, iar multitudinea de experimente prin care trece maşina ne amintesc inevitabil, aşa cum spuneam, de perioada de aur a emisiunilor Top Gear şi The Grand Tour, ambele închise de curând.