(VIDEO) Peste 100 de maşini clasice au participat de curând la Mille Miglia în Orientul Mijlociu

20 Decembrie 2023, 13:36
Redacţia PiataAuto.md
Mille Miglia e una din cursele emblematice în istoria lumii auto, pornind de la ideea de a pune maşinile la o întrecere de anduranţă de 1.000 mile în viaţa reală, pe drumurile Italiei, variind condiţiile de relief, altitudine şi temperatură. În zilele noastre, Mille Miglia e o cursă ce onorează maşinile clasice, la ea fiind admise maşini care se produceau în perioada de aur a cursei şi modelele cărora au o conexiune istorică la cursa originală. În acest an, însă, Mille Miglia a avut loc în Orientul Mijlociu, revenind pe aceste tărâmuri pentru a doua oară în istoria sa.
Cursa avut loc în Emiratele Arabe Unite, pornind din Dubai. Luna decembrie a fost aleasă tocmai pentru ca temperaturile din aceste zone de deşert să fie ceva mai temperate, astfel încât maşinile clasice să nu fie suprasolicitate în răcirea motoarelor şi să poată alerga într-un relativ confort termic.
Evenimentul a fost anunţat printre pasionaţi încă la începutul anului şi tot atunci s-a anunţat că sunt deschise 125 de locuri pentru participanţi, însă toate aceste locuri puteau fi ocupate doar în bază de invitaţii, deci erau vizaţi doar colecţionari care s-au făcut remarcaţi la alte evenimente anterioare şi care acceptau toată logistica foarte complicată de a-şi pune maşina pe o navă şi a o livra în Dubai sau, eventual, de a o transporta cu avionul acolo dacă-şi pot permite asemenea extravaganţe.
Însă, la cât de adorată şi de legendară e cursa Mille Miglia, locurile au fost ocupate rapid de colecţionari rafinaţi, cu maşini superbe, unele valorând mule milioane de dolari. Prin urmare, şi priveliştea care s-a derulat în aceste zile de decembrie la Mille Miglia în Orientul Mijlociu a fost una excepţională.
Jodie, autoarea unui canal de YouTube, şi tot ea pasionată şi pilot de curse în etapele anterioare ale carierei sale, a participat la Mile Miglia din acest an cu un Mercedes 450 SLC clasic, o maşină care se încadrează la categoria modelelor tinere clasice.
Ea reuşit să prindă mult din atmosfera de la o asemenea cursă, atât în senzaţiile de a conduce o maşină clasică în cadrul unui asemenea eveniment de câteva zile consecutive, cât şi inevitabilul lux asociat cu Mille Miglia. Or, dacă maşinile astea valorează sute de mii sau milioane, proprietarii lor nu puteau fi decât alintaţi cu o atenţie pe potrivă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,045
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!