(VIDEO) Un youtuber a montat caroseria unei Honda Odyssey din 2001 pe platforma unei Tesla Model S Plaid de 1020 CP

11 Decembrie 2023, 20:44
Redacţia PiataAuto.md
Probabil una din cele mai spectaculoase idei, care fascinează pasionaţii auto de decenii încoace, e cea a lupului îmbrăcat în blană de oaie, adică a unei maşini care e percepută drept lentă şi cuminte pe dinafară, care izbucneşte brusc într-o cascadă de putere. Ei bine, un youtuber tocmai a îndeplinit acest vis într-o interpretare cu instrumentele anului 2023, dintr-o lume în care în jurul nostru există deja maşini electrice de 1.020 CP, precum Tesla Model S Plaid.
Acesta a tot măsurat o Honda Odyssey şi o Tesla Model S, ajungând la concluzia că cele două maşini au coincidente multiple în dimensiunile lor cheie, la montanţi, uşi, şi alte elemente esenţiale de structură, astfel încât i-a venit ideea că cele două modele ar putea fi „unite” într-unul singur.
Cu mult efort, tăieri, nituri şi muncă la scheletelor celor două maşini, dar şi găsirea unor soluţii precum nealinierea montantului central, youtuber-ul şi cei care l-au ajutat a reuşit într-un final să creeze maşina finală, cu aspect de Honda Odyssey absolut normală, care poate fi dezlănţuită într-o clipă, lăsând supercar-urile în spate.
Maşina rezultată a fost numită Plaidessey şi primele încercări de a demara neaşteptat pe străzi au fost la fel de surprinzătoare pe cât ne-am putea imagina. Mai trebuie fixate unele elemente de caroserie, însă, inclusiv o placă de metal care prelungeşte planşa de bord, placă ce era ridicată în sus de la curenţi de aer care intrau sub grilă şi nu aveau unde să se evacueze în altă parte.
Per total e un proiect curios, care relevă la fel de multe lucruri interesante în construcţia diferită a celor două maşini, inclusiv a modelului Tesla şi a structurii sale. Şi e unul din aceste proiecte care nu vine neapărat cu o motivaţie logică, ci e făcut din pură dorinţă şi creativitate a unui pasionat.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
14,820
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!