(VIDEO) O companie din Austria a lansat un televizor pliabil care costă cât un supercar, pornind de la 200.000 dolari

11 Ianuarie 2024, 17:02
Redacţia PiataAuto.md
Preţul de 200.000 dolari, într-o lume pe care o ştiam până de curând cu toţii, era unul plătit de obicei pe un Ferrari, Lamborghini, Porsche exclusivist sau un Bentley. Acum, însă, el poate fi plătit şi pentru un televizor, unul din cele mai scumpe televizoare pliabile din lume, care tocmai a fost lansat la CES 2024, de o companie din Austria, pe nume C Seed.
Noul televizor are numele de C Seed N1 şi măsoară 137 de ţoli în diagonală, iar ecranul său foloseşte tehnologie MicroLED. Marea lui atracţie e în faptul că în atunci când e deconectat şi pliat, are aspectul unei sculpturi moderne, deci e perceput ca un element de decor.
Iar când e pornit, din acea sculptură ies 5 segmente care se desfac şi formează ecranul plat imens. Tot procesul e automatizat şi durează 60 de secunde în etapa de ajustare a înălţimii, plus alte 25 secunde de desfacere a ecranului. Televizorul are şi un sistem numit Adaptive Gap Calibration, menit să asigure că segmentele ecranului nu vor fi percepute în niciun fel de ochiul uman, iar ecranul va fi văzut ca un corp integru.
Televizorul foloseşte tehnologie MicroLED pentru a asigura o calitate excepţională a imaginii chiar şi în condiţii de luminozitate mare a mediului înconjurător, inclusiv soare. Iar modelul are şi versiuni adaptate pentru exterior, care pot fi amplasate pe terase, sau chiar alături de piscine, fiind imune la stropi de apă sau alte condiţii la care ar putea fi supuse.
Televizorul de interior, cu diagonală de 137 de ţoli, e cel mai ieftin din noua gamă de modele N1 şi costă circa 200.000 dolari. Cel pentru exterior, cu adaptări, costă 240.000 dolari. Mai există şi o dimensiune mai mare, de 165 de ţoli, iar în acel caz televizorul de interior costă 300.000 dolari, pentru cel exterior preţul nemaifiind comunicat. Deci, e clar că vorbim de preţuri absolut exorbitante, pe care puţini şi-ar imagina vreodată că cineva le poate plăti pentru un televizor.
Dar produsele electronice scumpe, desăvârşite, de nişă, sunt exact specialitatea acestei companii austriece, pe nume C Seed. Ei au început cu un televizor pliabil mai mare anterior, numit 201 şi format din 7 segmente, dar mult mai gros în construcţie. Acel televizor era destinat atât caselor mari, cât şi iahturilor, punând de asemenea accent să poate funcţiona în soare direct, asigurând o calitate excepţională a imaginiii. Iar ceea ce avem acum e o evoluţie tehnologică şi de design, practic, care sporeşte un pic mai mult gama unde poate fi aplicat şi-l face noul model atractiv prin forma sa de sculptură în regim pliat. Şi, apropo, primul model C Seed 201, a fost creat de casa de design a celor de la Porsche, numită Porsche Design, deci tot există o conexiune simbolică cu maşinile de performanţă, pe lângă preţul comparabil.
Foto: Televizorul C Seed 201, conceput de Porsche Design

Noul televizor, însă, nu poate fi cumpărat intrând pur şi simplu într-un mall sau într-un magazin de electrocasnice. Ca şi la supecar-uri, faci comandă exactă la fabrică şi apoi aştepţi cam 6 luni până când televizorul îţi este produs şi livrat.
Şi, un ultim detaliu e exclusivitatea similară cu maşinile rare, de colecţie. Compania austriacă a produs anul trecut doar 200 de televizoare de toate tipurile. Deci, dacă-ţi comanzi un televizor C Seed N1 acum, şi-ţi configurezi culoarea exterioară dorită şi dimensiunea, ai toate şansele ca el să fie la fel de rar în lume ca o ediţie super specială a unui supercar dorit. Doar că e puţin probabil să-l poţi revinde pe urmă mai scump, cum o poţi face cu supercar-ul de colecţie.
Vezi mai jos şi un scurt video publicat de compania austriacă, cu noul televizor la preţ exorbitant. Apropo, noul televizor are o rată de împrospătare a ecranului de 3.840 Hz, dar în pofida acestui fapt, cumva sincronizarea ei n-a fost tocmai perfectă cu rata camerei din video-ul de mai jos, aşa că imaginea de pe televizor pare să aibă carenţe din această cauză.
0
4,835
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!