Mai mulţi proprietari de Tesla Cybertruck se plâng de apariţia petelor de rugină pe acesta, deşi are caroserie din oţel inoxidabil

16 Februarie 2024, 08:18
Redacţia PiataAuto.md
Mai mulţi proprietari de Tesla Cybertruck dintr-un grup de posesori ai acestui model se plâng pe apariţia petelor de rugină pe caroseria acestuia, la doar câteva săptămâni după achiziţie, deşi maşina e fabricată în mod faimos din oţel dur inoxidabil, rolul căruia era tocmai de a o face indestructibilă şi lipsită de riscul ruginii.
Unii utilizatori se plâng pe pete inestetice, apărute pe caroserie, care sunt imposibile de curăţat la o spălătorie obişnuită. Alţii, însă, indică pete oranj şi urme clare de rugină depusă pe caroserie, şi unii chiar spun că au adresări în service-urile Tesla, care le-ar fi spus să revină în câteva săptămâni, când vor avea definitivate proceduri de înlăturare a acestor defecte.
Un posesor s-a plâns că a observat petele a doua zi după ce şi-a preluat maşina. Câţiva dintre posesori au publicat şi imagini cu aspectul acestor pete, fotografiate de aproape.
Oţelul inoxidabil e renumit că în anumite condiţii poate păstra mai uşor urme inestetice pe el şi uneori, în anumite condiţii, şi urme de rugină. De obicei, această rugină e rezultatul unor depuneri, nu al unei coroziuni profunde a metalului, şi teoretic poate fi curăţată mecanic. Dar în cazul unei maşini asta ar însemna practic să mergi la polisare o dată la câteva săptămâni sau luni.
Partea curioasă e că manualul lui Tesla Cybertruck are menţionată posibilitatea dezvoltării coroziunii şi dă şi sfaturi posesorilor cum să o evite, menţionând că maşina trebuie imediat curăţată de grăsime, ulei, excremente de pasăre, insecte, gudron, şi sare sau alte materiale antiderapante. Deci, cam tot la ce poate fi expusă o maşină exploatată în condiţii mai puţin imperfecte ale lumii reale.
E la fel de interesant că majoritatea proprietarilor din grupul online sunt din California, o regiune cu climă foarte caldă şi blândă. Asta înseamnă că cei din regiune mai nordice, cu mai multă zăpadă şi material antiderapant cât 6-7 luni de an pe drumuri ar putea avea mult mai multe simptome.
S-ar putea că până la urmă acest Cybertruck-uri să aibă un aspect de depuneri de rugină pe ele, într-un stil de rot rod, cine ştie. E notabil cât de rapid au apărut aceste simptome pe maşini, însă.
2
12,350
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!