(VIDEO) Noul model electric chinezesc Nio ET9 arată cum îşi poate scutura zăpada de pe el, datorită suspensiei hidraulice active

19 Februarie 2024, 19:47
Redacţia PiataAuto.md
Nio e unul din producătorii chinezi de maşini electrice care nu se mai mulţumesc doar să se alinieze producătorilor occidentali de top, ci vrea să-i surclaseze pe acestea inclusiv şi inginerie şi tehnologii vizionare. Tocmai de asta, Nio testează deja în viaţa reală o nouă baterie care are jumătate din celulele sale formate de tehnologie cu stare solidă, cealaltă jumătate fiind litiu-ion, şi a reuşit să parcurgă peste 1.000 km cu un singur plin. Iar când a apărut modelul ET9, chinezii au anunţat clar că ţintesc peste EQS-ul şi S-Class-ul obişnuit, undeva la nivelul de Maybach. Ei bine, acum chinezii ne arată cât de sofisticată e suspensia hidraulică a acestui model.
De fapt, o demonstraţie iniţială a acestei suspensii hidraulice active a fost făcută de chinezi la scurt timp după lansare, când aceştia au refăcut un truc renumit în istoria lumii auto, cu câteva etaje de pahare poziţionate pe capotă şi o maşină care reuşeşte să se mişte peste denivelări fără a le vărsa şi răsturna.
Acum, însă, dacă tot e iarnă afară chinezii au mai venit cu o demonstraţie, în care arată cum Nio ET9 îşi poate scutura zăpada de pe el, gudurându-se cu ajutorul suspensiei. Mişcările arată foarte impresionant şi par mai interesante chiar decât renumitele salturi pe care le poate face Mercedes GLS cu suspensia sa.
Suspensia poartă numele de SkyRide şi are câte o pompă separată pentru fiecare roată, controlată electronic cu mare precizie. Există şi o mulţime de senzori, astfel încât suspensia poate menţine acelaşi nivel al caroseriei datorită multitudinii de date şi reacţiei prompte a pompei.
Noul model electric, apropo, foloseşte o arhitectură de 900 volţi, ca şi Lucid, fiind unul din cele mai avansate modele electrice din lume la acest capitol. Datorită acestui fapt, bateria noului model chinezesc poate fi încărcată cu până la 600 kW, o putere care încă nici măcar nu există printre staţiile de încărcare a maşinilor electrice din Europa, de exemplu. Dar asta înseamnă că pentru a încărca în baterie suficientă energie pentru a parcurge 255 km, e nevoie de doar 5 minute! Deci, e în mod clar unul din cele mai hi-tech modele electrice din câte există în lume.
Vezi mai jos cum arată şi scuturarea zăpezii a unui asemenea Nio ET9.
0
8,953
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!