ASD, ajutată de agenţii de patrulare INSP, chestionează şoferii la subiectul centurii Chişinău direct în trafic

27 Mai 2024, 08:57
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Sat a Drumurilor din Moldova, ajutată de echipaje de poliţie de la INSP, a demarat un proces de chestionare a şoferilor la subiectul viitoarelor porţiuni ale centurii Chişinău direct în trafic, prin două filtre organizate în aceste zile, fiecare din ele mai multe posturi de chestionare. Astfel, şoferii sunt traşi pe treapta de poliţişti, după care li se solicită opinia despre viitoarele porţiuni ale centurii, informaţiile primite de la ei urmând a fi utilizate în evaluarea şi planificarea corectă a proiectului, după cum declară autorităţile.
În proiectul centurii Chişinău dezvăluit acum 10 ani, existau două versiuni pentru acoperirea zonei de sud a centurii, una din ele presupunând o variantă mai scurtă a centurii, în apropiere nemijlocită de oraş, iar alta mult mai lungă, urmând un traseu la o distanţă mai mare, prin localităţi precum Floreni, ocolind Sângera, Dobrogea, şi apoi ieşind mai departe de Mileştii Mici şi Ialoveni, ieşind în zona Sociteni până la traseul R3.
Conform ideii iniţiale, ambele versiuni trebuiau construite, oferind o alternativă în această regiune sudică, însă de 10 ani încoace, centura Chişinăului n-a avansat deloc în această parte. Abia la începutul acestui an anunţam că proiectul centurii se urnise din nou din loc, urmând să fie realizate studii de fezabilitate.
Ei bine, chestionările de acum sunt parte din aceste studii de fezabilitate şi se pare că autorităţile cântăresc acum dacă ar fi nevoie de ambele segmente simultan, sau care din ele ar fi mai circulat şi mai util, pentru a i se da prioritate. Tocmai de asta, unul din posturile de chestionare a fost plasat pe trasul R3, în apropiere de variante scurtă a centurii, iar celălalt la intersecţia cu traseul R2, pe varianta lungă a centurii.
Astfel, şoferii vor fi chestionaţi despre maniera în care folosesc ei aceste trasee, care sunt rutele alese de ei de obicei, care sunt impedimentele şi ce cred că ar trebui îmbunătăţit şi prioritizat.
Fiecare post de chestionare are câte 3-4 operatori care vor munci în paralel, iar cei de la ASD îndeamnă şoferii să fie binevoitori în a le oferi răspunsuri, după ce sunt traşi pe dreapta de agenţii de patrulare.
Foto: Schema publicată de autorităţi a modului în care sunt amplasate posturile de chestionare

Aceste posturi de chestionare vor fi amplasate în locurile menţionate mai sus până la 31 mai 2024.
2
1,809
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!