(VIDEO) Noul Lamborghini Revuelto, cu motor V12 hibrid şi peste 1.000 CP a avut dificultăţi în a ţine pasul cu Tesla Model S Plaid, şi ambele maşini au dat multiple erori

27 Mai 2024, 12:54
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini Revuelto e cel mai nou model de serie lansat de marca italiană şi e primul model al celor de la Lamborghini care face uz de un sistem plug-in hibrid, cu 3 electromotoare, iar spre deliciul fanilor, italienii au ales să păstreze şi motorul V12 în această ecuaţie. Cu 1.000 CP la activ în unităţi britanice şi 1.015 CP în unităţi europene, maşina pare perfectă pentru a-şi măsura forţele cu Tesla Model S Plaid, de 1.020 CP.
Lamborghini Revuelto e şi simţitor mai greu decât alte modele Lambo din cauza motoarelor şi a bateriei, deci se apropie de echivalenţă şi în masa proprie cu Tesla. Aşadar, o întrecere între cele două modele ar trebui să fie maxim de intrigantă.
Însă în viaţa reală întrecerea a trebuit repetată de multe ori, pentru diverse motive. Maşina nu oferă puterea maximă decât în modul Corsa, iar dacă porneşte greşit din alt mod, are cu aproape 200 CP mai puţin. Apoi, proprietarul său spune că, din cauza că puntea faţă e propulsată doar de electromotoare, puntea spate pierde uneori aderenţă sub acţiunea motorului pe combustie, în timp ce cea din faţă îşi păstrează aderenţa, iar astfel apare un efect de ondulare a maşinii, care taie din performanţă.
În primele încercări, Tesla a plecat mult mai departe. Apoi şi Lambo a reuşit o victorie. Dar foarte curând ambele maşini au început a scoate erori pe cadranele lor de bord, despre indisponibilitatea sistemului launch-control sau deconectarea ABS şi controlului tracţiunii, probabil din cauza supraîncălzirii frânelor la Tesla. La Lamborghini sistemul hibrid a intrat într-o eroare din cauza unei sincronizări nereuşit, iar maşina limita deja turaţii la 4.000 rpm.
Deci, au urmat perioade de încercări de resetare a maşinilor şi meditaţii despre cum arată prezentul şi viitorul automobilelor.
Dar până la urmă cele după maşini au fost repuse în funcţiune şi au continuat întrecerile. Iar Tesla a învins detaşat în marea majoritate a cazurilor, atât de pe loc, cât şi din mişcare, obţinând victoria cumulată în urma acestei suite de încercări.
Rezultatul poate fi amar pentru fanii Lamborghini care ar fi sperat că noul sistem hibrid V12 va păstra nu doar plăcerea în condus, ci va şi aduce performanţe de neegalat. Deocamdată Revuleto e cel care nu poate să egaleze performanţelor unor alte maşini cu puteri similare. Nici măcar la frânare, fapt care poate părea de-a dreptul ruşinos pentru Lamborghini.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
20,416
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!