(VIDEO) Noul Mercedes-AMG C63 cu motor de 4 cilindri şi sistem hibrid a reuşit să învingă un BMW M3 şi un Audi RS4 într-o întrecere directă

1 Iunie 2024, 15:35
Redacţia PiataAuto.md
Unul din modelele de performanţă care e cel mai displăcut de fani e Mercedes-AMG C63 în noua generaţie W206, iar această atitudine faţă de el se datorează faptului că a renunţat la gloriosul motor V8 de 4,0 litri de pe generaţia anterioară şi adoptat un motor de 2,0 litri şi 4 cilindri, încadrat într-un sistem de propulsie hibridă. Oficial, maşina e mult mai puternică, însă la nivel de emoţie şi greutate totală de aproape 2,2 tone, ea a devenit mult mai puţin plăcută în condus.
Ei bine, acum un asemenea Mercedes-AMG C63 cu motor de 4 cilindri şi sistem hibrid a reuşit să învingă un BMW M3 Competition şi un Audi RS4, toate 3 maşini fiind în caroseriei break.
Această victorie e una simbolică pentru că e cam singurul avantaj pe care-l mai poate pretinde Mercedes-AMG C63 în faţa concurenţilor săi, că poate parcurge primii 402 metri mai rapid cu start de pe loc.
E la fel de adevărat că pe parcursul întrecerilor BMW M3 părea să se apropie la final de Mercedes, la viteze înalte, deşi la viteze mici Mercedesul continua să se depărteze vizibil. Însă de fiecare dată această evoluţie era insuficientă ca să schimbe rezultatul până la linia de finiş şi Mercedes a ieşit învingător de fiecare dată.
Acest rezultat s-a repetat şi la starturile din mişcare, la diferite viteze, chiar şi atunci când se pornea cu cutia setată în regim manual în treapta a doua şi Mercedes ajunsese la linia roşie, pierzând timp iniţial din această cauză.
Şi mai trebuie să menţionăm că BMW M3 din această întrecere e cel de dinainte de facelift-ul anunţat acum câteva zile, facelift__/A_ care i-a adus modelului o creştere de putere de la 510 la 530 CP.
Ei bine, această victorie a lui Mercedes-AMG C63 demonstrează că un motor cu combustie mult mai mic, însoţit de electromotoare, poate fi mai rapid în linie dreaptă, în ciuda tuturor criticilor. Doar că ajungem la dilema despre ce e important cu adevărat într-o maşină performanţă — accelerarea de pe loc în linie dreaptă sau şi felul cum trece viraje, şi sunetul motorului şi greutatea şi senzaţiile din volan?
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,316
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!