(VIDEO) Noul Porsche 911 GTS hibrid a demonstrat cu cât poate fi mai rapid decât versiunea anterioară 911 GTS, non-hibridă

25 Iulie 2024, 15:19
Redacţia PiataAuto.md
Acum două luni, Porsche a dezvăluit versiunea facelift a lui 911, iar odată cu ea şi prima motorizare hibridă din istoria modelului 911. Aşteptările iniţiale erau relativ sumbre, mulţi fiind în aşteptarea unui sistem hibrid de celor de pe modelele Mercedes-AMG sau BMW M, care a adus atât de multă greutate în plus, încât puterea suplimentară aproape că e inutilă. Însă realitatea a demonstrat o cu totul altă abordare în inginerie, maşina crescând dar cu 50 kg în greutate, dar adăugând totodată 60 CP în putere. Acum nou Porsche 911 GTS, cel care înglobează acest sistem hibrid, şi-a măsurat forţele cu versiunea anterioară GTS, cea non-hibridă.
Secretul noului 911 electric e în turbina acţionată electric de un mic electromotor în interiorul său. Datorită acestuia, ea poate prinde imediat turaţiile necesare, astfel încât să asigure fluxul dorit de aer în admisie şi motorul pe benzină să ajungă mai repede la puterea dorită. Datorită acestei reacţii instantanee, nici n-a mai fost nevoie de două turbine, ci doar de una singură.
Acest motor din turbină poate avea şi rol de generator, generând o putere de 11 kW, iar datorită configuraţiei atât de speciale, Porsche 911 n-a devenit mai greu, iar datorită încă unui electromotor integrat în cutia de viteze PDK, sistemul de propulsie livrează acum 541 CP şi 610 Nm.
Deci, simţitor mai multă putere, fără a creşte prea mult greutatea, iar asta trebuie să facă invitabil noua maşină mai rapidă decât predecesoarea sa. Britanici au vrut să afle cât de rapidă şi le-au pus alături la linia de start, iar la volanul maşinii non-hibride de până la facelift era Mark Webber, pilotul de teste al celor de la Porsche, cu experienţă enormă în multiple discipline de motorsport.
Diferenţa a fost uriaşă. Nici măcar talentul lui Mark Weber n-a fost suficient pentru a devansa noua tehnologie. E probabil unul din puţinele sisteme hibride care chiar a fost făcut de ingineri cărora le pasă de rezultatul final în ansamblu.
La fel de mare a fost diferenţa şi la cursele cu start din mişcare. Noua maşină şi-a spulberat pur şi simplu predecesoarea cu o victorie clară.
Deci, atunci când se doreşte, chiar şi în momentele când un sistem hibrid e impus de reglementări, tot se poate proiecta ceva ingenios, cu performanţe admirabile.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,047
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!