(VIDEO) Un Hyundai Ioniq 5 N electric a învins detaşat noul sportcar Mercedes-AMG GT într-o întrecere directă

20 Iulie 2024, 13:10
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-AMG a creat un nou GT 63, menit să concureze cu Porsche 911 şi să aducă o performanţă uluitoare, înţesată cu o plăcere supremă în condus. Pentru asta, Mercedes a ales să pună un V8 fără electromotoare şi fără un sistem hibrid, care să scoată 585 CP şi să catapulteze maşina. Doar că acest nou sportcar nu-l poate învinge pe Porsche 911 în viaţa reală, iar acum a fost învins detaşat de un ditamai Hyundai Ioniq 5 N electric. Un hatchback a învins un sportcar sadea!
Problema e şi în greutatea mare a lui Mercedes-AMG, care cântăreşte 2.130 kg, fiind nepermis de greu pentru un sportcar compact, chiar dacă nu are niciun sistem hibrid pe el.
Hyundai Ioniq 5 N este mai greu de atât, însă, pentru că are baterie grea şi ajungă să cântărească 2.235 kg, deci cu 105 kg mai greu decât Mercedes-AMG. Iar puterea totală a electromotoarelor ajunge la 650 CP, cu 65 CP mai mult decât la modelului AMG.
Ambele maşini au tracţiune integrală, iar forma lui Ioniq 5 N şi poate suspensia mai simplă nu neapărat îl avantajează faţă de un sportcar proiectat din start doar pentru transpunerea puterii pe asfalt şi echilibru.
Dar cu toate astea, Hyundai a învins detaşat Mercedes-AMG GT, spulberându-l de-a binelea. În prima cursă distanţa a fost uriaşă. În cea de-a doua Mercedes a pornit mai devreme decât Hyundai la linia de start şi a avut un avantaj, dar până la urmă tot Hyundai a învins.
La pornirile din mişcare Hyundai se lasă învins doar dacă activează regimul de cutiei de viteze artificială, când limitează cuplul motorului în secvenţe ce amintesc o cutie clasică. Dacă e lăsat pe modul automat, îl spulberă din nou pe Mercedes-AMG GT.
Şi poate cea mai ruşinoasă înfrângere i-a fost servită lui Mercedes-AMG la frânare, când un Hyundai electric mai greu a oprit într-o distanţă mai scurtă decât un sportcar sadea, pentru care frânele ar trebui să fie extrem de prompte şi capabile.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
3,898
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!