În premieră pentru un producător chinez, BYD a testat jumătate de an noul hypercar electric Yangwang U9 pe Nurburgring şi anunţă protocoale de calitate din aviaţie

22 August 2024, 21:47
Redacţia PiataAuto.md
În zilele noastre, ne putem doar aminti cu nostalgie de noţiunea de overengineering şi de investiţiile enorme, cu programe profunde de testare a durabilităţii, de care beneficiau multe maşini prin anii 80 şi 90, cum ar fi Mercedes-urile în mod special. În premieră pentru un producător chinez, BYD anunţă o abordare care aminteşte de overengineering-ul din anii 90 pentru noul său model electric Yangwang U9, acel hypercar cu 4 electromotoare, menit să concureze cu Rimac Nevera.
Este şi acel hypercar care se lăuda cu o suspensie hidraulică, inspirată din principiul pe care opera Citroen cândva, care poate merge pe doar 3 roţi, datorită echilibrării avansate pe care o permite această tehnologie.
Maşina a fost testată 6 luni consecutiv pe Nurburgring, pe circuitul cunoscut drept cel mai solicitant din lume. Inginerii BYD au înregistrat peste 150 parametri şi aspecte tehnice profunde, pentru a le perfecţiona până la cel mai mic detaliu.
În paralel, maşina a fost testată sute de mii de kilometri pe standuri şi în lumea reală, pentru a putea identifica orice imperfecţiuni şi vulnerabilităţi şi a garanta fiabilitatea excepţională a modelului în producţia de serie.
Însuşi faptul că am ajuns să vorbim în asemenea termeni despre un producător chinez şi modelele dezvoltate de el e deja ceva care era de neimaginat doar câţiva ani în urmă.
Noul model beneficiază şi de o fabrică nouă, cu o linie de asamblare construită tocmai pentru a putea garanta fiabilitatea excepţională. Maşina are o structură monococ construită într-o cameră specială, sterilă de orice interferente externe, iar o mulţime de componente şi metode de producţie au aplicate standarde de calitate şi dublă verificare preluate din aviaţie.
De-a lungul liniei de producţie, inspectări de calitate automatizate au loc de mai multe ori, astfel încât chinezii îl anunţă pe Yangwang U9 ca modelul care va fi probabil cel mai durabil şi fiabil din tot ce a creat industria auto chineză vreodată.
0
7,758
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!